Στ. Πιτσιόρλας: Αναμένεται πολυνομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία

Πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας καταθέτει το υπουργείο Οικονομίας τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξυγίανσης επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και φέτος θα πάνε «πολύ καλά» οι άμεσες ξένες επενδύσεις και μάλιστα οι παραγωγικές στην πραγματική οικονομία.

«Πέρυσι είχαμε πάει καλά, όπως και πρόπερσι, και φέτος θα πάμε καλά» στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, «στο τέλος της χρονιάς»,

καθώς όπως σημείωσε «δεν πρέπει να βλέπουμε τα στοιχεία μήνα με μήνα και τρίμηνο με τρίμηνο, πρέπει να βλέπουμε το σύνολο του έτους».

«Για πρώτη φορά φέτος έχουμε τέτοιους ρυθμούς στις άμεσες ξένες επενδύσεις, εδώ και πολλά χρόνια ... βεβαίως περάσαμε μία μεγάλη κρίση και είναι λογικό να είμαστε πίσω (σ.τ.σ. με 20 δισ. ευρώ αντί των 40 δισ. ευρώ το 2008). Αλλά το 2008 τα μισά αφορούσαν "επενδύσεις" σε κατοικίες, ήταν η φούσκα με τα δάνεια που μετατρέπονταν στα σπίτια που έχτιζαν, που δεν είναι βεβαίως παραγωγική επένδυση. Τώρα έχουμε επενδύσεις παραγωγικές, στην πραγματική οικονομία, τις υποδομές της χώρας, που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δυνατότητες για νέες επενδύσεις και πολλές συνέργειες».

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομίας τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει πολυνομοσχέδιο που αντιμετωπίζει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, που είναι στην αιχμή των θεμάτων που αφορούν την "4η βιομηχανική επανάσταση" και αντιμετωπίζει ζητήματα που αφορούν την εξυγίανση ενός πολύ μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα