Σκουρλέτης: Θέλουμε μέλη με ουσιαστική σχέση με την πολιτική και όχι followers

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Δεν θέλΕΙ followers αλλά μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική και να μπορούν να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να βάζει τις βάσεις

για τη διεύρυνση του κόμματος και την αποκατάσταση της παρουσίας του στους μαζικούς χώρους.

Πρόσθεσε, δε, ότι το κόμμα έχει μακρά παράδοση στις ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες.

«Οι ανοιχτές, δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες διαλόγου που έχει εμπεδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετη προσπάθεια καθορισμού των όρων της αναγκαίας συζήτησης που πρέπει να γίνει στο κόμμα για την πορεία του, τον ρόλο του στη νέα πολιτική φάση, τη διεύρυνση και την ισχυροποίησή του, με έμφαση στους μαζικούς χώρους», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μαγαζί γωνία", ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, γιατί μπορεί να έχασε την κυβέρνηση αλλά, πλέον, έχει εδραιωθεί ως ο δεύτερος πόλος στην πολιτική σκηνή».

«Ιδιοκτησιακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ακούγεται από το ΠΑΣΟΚ.

«Κάθε φορά αυτή η σχέση πρέπει να επιβεβαιώνεται».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στον τομέα της οικονομίας εμφανίζεται μετέωρη και άσκησε κριτική στις υπουργικές τροπολογίες με τις οποίες «αναιρέθηκαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε σχέση με τις απολύσεις και την εργασία σε υπεργολάβους».

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ψάχνεται στον οικονομικό τομέα. Είναι μετέωρη, δεν έχει αφήγημα ή το κρύβει. Το κυριότερο, όμως, είναι αυτή η αναγκαία συζήτηση για μια ενδεχόμενη μείωση του 3,5% του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα να μη συνοδευτεί με άλλα μέτρα», τόνισε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των θεσμών και δημιουργίας του δικού της κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα