Super League 1: Κανονικά η έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτύχθει για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο που έρχεται (24-25/8).

Η Novasports ξετυλίγει το κουβάρι των εξελίξεων για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή, ξεκινώντας από το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΕΡΤ και των ομάδων

που έχει συμφωνία η δημόσια τηλεόραση.

Η ΕΡΤ πρότεινε σε Άρη, Ατρόμητο, Λαμία, Παναιτωλικό και Ξάνθη «κούρεμα» ύψους 45% για την τηλεοπτική μετάδοση των αναμετρήσεών τους, με τις μετέπειτα διαρροές από το Ραδιομέγαρο να μιλούν για «κούρεμα» 30%.

Παρά την όποια διαφωνία των ομάδων με την πρόταση της ΕΡΤ, το να απέχουν από τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής μέχρι να βρεθεί λύση θα έδινε νομικό πάτημα στην κρατική τηλεόραση για την αμφισβήτιση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Συνεπώς, το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία που θα καταλήξουν οι δύο πλευρές λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή, η Nova έχει συμφωνήσει με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕ Λάρισας, Αστέρα Τρίπολης, ΝΠΣ Βόλου και Πανιώνιο.

Όσον αφορά τους ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι δύο αυτές ομάδες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα την τηλεοπτική «στέγη», κάτι που συνιστά καθαρά επιχειρηματική απόφαση που περιέχει αρκετό ρίσκο, από τη στιγμή που δεν έχουν συνάψει κάποια συμφωνία με τα νέα δεδομένα που παρέχει η ΕΡΤ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συζητείται αναβολή έναρξης ολόκληρου πρωταθλήματος λόγω επιχειρηματικού ρίσκου συγκεκριμένων εταιριών.

Συνεπώς, θεωρείται απόλυτα βέβαια η έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Nova.

Keywords
Τυχαία Θέματα