«Σκληρή» ανακοίνωση ΥΠΕΞ για παράταση προφυλάκισης Μπελέρη, «προβληματισμός για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη»

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση μετά την απόφαση δικαστηρίου της Αλβανίας, να παραμείνει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας - θεμελιώδους στοιχείου του κράτους

δικαίου - από τη γειτονική χώρα», τονίζει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη στην ειδική εισαγγελία Τιράνων SPAK, όπως αναφέρει το himara.gr.

Ο Φρέντι Μπελέρης πρόκειται να παραμείνει προφυλακισμένος παρά τη δεύτερη έφεση που άσκησε, σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK).

Η δικαστής του SPAK, Atalanta Zeqiraj απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του Μπελέρη που παραμένει στη φυλακή επί 40 ημέρες με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφος. Υπενθυμίζεται πως η ίδια δικαστής είχε εξετάσει και την έφεση στις 22 Μαΐου οπότε είχε αποφασίσει και πάλι την παραμονή Μπελέρη και Κοκαβέση στη φυλακή.

Σήμερα η νομική ομάδα του Μπελέρη ζήτησε εκ νέου από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του δημάρχου με περιοριστικά μέτρα, προσκομίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας η οποία τον αναγνωρίζει και επισήμως ως δήμαρχο Χιμάρας.

Όπως, όμως, φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει την αλβανική δικαιοσύνη πως δεν εγκυμονεί κίνδυνος ο κ. Μπελέρης να διαφύγει από τη χώρα.

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΦΡΕΝΤΙ_ΜΠΕΛΕΡΗΣ #ΧΕΙΜΑΡΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, ΥΠΕΞ, Μπελέρη,skliri, ypex, beleri