Σήμερα η «μητέρα των μαχών» στην Βουλή για τις Πρέσπες - Οι 152 «σίγουροι» και οι «αναποφάσιστοι»

Πολιτικά στελέχη του Μαξίμου σχολίαζαν δεικτικά τα «μπρος - πισω» της ΝΔ για την κατάθεση πρόταση μομφής ενώ τονίζουν πως έκανε πίσω αντιλαμβανόμενος «τις δύο πολιτικές ήττες που έρχονται».

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου όλες αυτές τις μέρες ήταν συνεχείς με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να μην δείχνει ανήσυχος. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δείχνουν σίγουροι ότι οι 151 έχουν «κλειδώσει» εδώ και καιρό. Οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται δεδομένοι ενώ σε αυτούς

θα πρέπει να προστεθούν και οι Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Δανέλλης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Θεοδωράκης και Θεοχαρόπουλος.

Ερωτηματικό αποτελεί η αναπληρώτρια υπουργός Δημόσιας Τάξης, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία προέρχεται από την γαλάζια παράταξη και δεδομένα δέχεται πιέσεις να μην ψηφίσει την Συμφωνία. Προς την καταψήφιση τείνει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Τι θα πει ο Τσίπρας στην Βουλή

Στο Μαξίμου σβήνουν και γράφουν την ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή. Αναμένεται σκληρή μάχη με τους τόνους να ανεβαίνουν και από τα δύο στρατόπεδο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναλύσει τα «ήξεις αφήξεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αλλαγή ονόματος των Σκοπίων σε σχέση με την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου.

Καμμένος σε ρόλο «επαναστάτη»

Το Μαξίμου παρακολουθεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και τις προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό. Μάλιστα χθες σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε πακέτο στο ξεπούλημα της Μακεδονίας». Κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους για τον πρώην συνοδοιπόρο τους. Δεδομένα καταλαβαίνουν ότι ο Καμμένος έχει απολέσει σημαντικό μέρος του εκλογικού του ακροατηρίου και κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να απευθύνει κάλεσμα στην πατριωτική δεξιά να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ. Ωστόσο όπως τονίζουν στα dikaiologitika.gr οι συνεχείς επιθέσεις θα έχουν και απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα