«Σημαία» για την κυβέρνηση η καταδίκη για ασέλγεια του Νίκου Γεωργιάδη - Σφοδρή επίθεση προς την ΝΔ

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ ο καταδικαστική απόφαση για ασέλγεια του πρώην συνεργάτη της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη.

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε αλλά και οι σχέσεις με την ΝΔ και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει το περιθώριο στην κυβέρνηση να το αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Η κυβέρνηση «σηκώνει» το ζήτημα της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη, θεωρώντας μάλιστα ότι καλύπτεται από την Νέα Δημοκρατία μετά και τις δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, γεγονός που θεωρείται μείζον ηθικό ζήτημα.

Στελέχη της κυβέρνησης υπενθυμίζουν πως τον κύριο Γεωργιάδη, στήριξαν στο δικαστήριο σημαντικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η κ. Ασημακοπούλου και ο γραμματέας του κόμματος, κ. Αυγενάκης. Ταυτόχρονα, στην απολογία του ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολλά στελέχη της κυβέρνησης του χρεώνουν ακόμα και σήμερα στενή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για σκευωρία τονίζοντας «Επειδή τον ξέρω προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε από όλα αυτά. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την στηρίζουμε. Κατά τη γνώμη μου, από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια σκευωρία».

Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν το Μαξίμου κάνει «σημαία» την υπόθεση Γεωργιάδη εξαπολύοντας επίθεση προς την ΝΔ και συγκεκριμένα προς την Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα λοιπόν με το επιτελείο του πρωθυπουργού, «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δίνουν συνέχεια αλλά επιμένουν να καλύπτουν προκλητικά τον Νίκο Γεωργιάδη, ακόμη και μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για το ειδεχθές έγκλημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή.»

Τονίζουν επίσης «αντί να αποδοκιμάσουν τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και να τον απομακρύνουν, έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτικό κανιβαλισμό και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, ξεχνώντας ότι είναι η ίδια η ΝΔ που φρόντισε να της προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά, μέσα από την ένορκη στήριξη του κ. Γεωργιάδη από στελέχη της καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης».

Τέλος, ερωτάται ο κ. Μητσοτάκης αν συμμερίζεται την άποψη του κ Αυγενάκη περί σκευωρίας.

Στελέχη του Μαξίμου τονίζουν πως ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ. Γεωργιάδη ενώ όσο «συνεχίζει η ΝΔ να μην απαντάει σε αυτό το μείζον ζήτημα, τόσο θα ζημιώνεται ηθικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα