Σφίγγει τον κλοιό στη Γάζα το Ισραήλ και προχωράει σε χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς

Το Ισραήλ σφίγγει τον πολιορκητικό κριό στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς πριν από λίγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, ενέκρινε την πραγματοποίηση χερσαίας επιχείρησης κατά της Χαμάς!

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών

της χώρας από τον ένοπλο βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης.

The Israeli National Security Council has Approved for Ground Operations to begin in the Gaza Strip.

— OSINTdefender (@sentdefender) October 7, 2023

Νετανιάχου: «Θα πληρώσουν σκληρό τίμημα»

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ' όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε στους συνομιλητές του, στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη στον πόλεμο».

Ισοπεδώνεται η Γάζα - Εκατόμβη νεκρών και από τις δύο πλευρές

Νωρίτερα Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές που έκαναν τις τελευταίες ώρες εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Το από αέρος βίντεο- σύμφωνα με το CNN- από τις πυραυλικές επιθέσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το IDF δείχνει τις ισχυρές εκρήξεις που προκαλούνται από τα πλήγματα. Μεταξύ των στόχων είναι κάτι που μοιάζει γραμμή ηλεκτροδότηση, ενώ πολλά άτομα φαίνονται πως τρέχουν να σωθούν, σύμφωνα με το CNN.

{https://twitter.com/IAFsite/status/1710636972421652756?s=20}

Μέσα στη Γάζα, ακούστηκε ο βρυχηθμός των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που ακολουθήθηκε από δυνατές εκρήξεις και σύννεφα μαύρου καπνού.

Οι δρόμοι της Γάζας το Σάββατο ήταν ως επί το πλείστον άδειοι από αυτοκίνητα και ανθρώπους καθώς ο πληθυσμός βρισκόταν σε καταστήματα, φούρνους και βενζινάδικα για να πάρουν προμήθειες.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το ισραηλινό δίκτου N12 News ο αριθμός των Ισραηλινώ που σκοτώθηκαν από την καταδρομική επιχείρηση της Χαμάς είναι τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί.

Από την πλευρά του ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

«Μέχρι το βράδυ δε θα υπάρχουν ζωντανοί τρομοκράτες»

Στο CNN μίλησε πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) Ρίτσαρντ Χεχτ λέγοντας πως ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της ημέρας του Σαββάτου δεν θα υπάρχουν πλέον ζωντανοί τρομοκράτες στο Ισραήλ.

«Επικεντρωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό στη διάσωση των δυνάμεων, όπου διεξάγονται συνεχείς μάχες αυτή τη στιγμή που μιλάμε και στον χειρισμό αυτών των τρομοκρατών, ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας δεν θα υπάρχουν πλέον ζωντανοί τρομοκράτες μέσα στο Ισραήλ», δήλωσε ο Χεχτ σε συνέντευξή του στο CNN.

Για να διασφαλιστεί η περιοχή για τους πολίτες, οι ειδικές δυνάμεις μάχονται σε διάφορα σημεία και οι πυροσβέστες αναλαμβάνουν τον έλεγχο και τον καθαρισμό ορισμένων περιοχών, πρόσθεσε. Επιπλέον, «δεκάδες χιλιάδες» ισραηλινοί έφεδροι έχουν κληθεί να βοηθήσουν από την έναρξη της επίθεσης νωρίς το Σάββατο, δήλωσε ο κ. Χεχτ.

Ερωτηθείς για το πώς το Ισραήλ διασφαλίζει τις οδούς διείσδυσης, ο ίδιος είπε: «Είμαστε πλήρως ανεπτυγμένοι και επικεντρωνόμαστε στην αεροπορική κάλυψη για να δούμε τι συμβαίνει, αναπτύξαμε δυνάμεις στα σημεία διείσδυσης και πάλι σιγά σιγά διασφαλίζουμε την περιοχή και προσπαθούμε να φροντίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Παράλληλα, όπως τόνισε, οι IDF ανησυχούν για μια πιθανή επίθεση που προέρχεται από τις βόρειες χώρες του Λιβάνου ή της Συρίας. «Είμαστε έτοιμοι στο βορρά σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παλαιστινιακή φατρία, σε περίπτωση που αποφασίσουν να μπουν εκεί θα είμαστε έτοιμοι, κάτι που εξετάζουμε και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό».

Θέατρο πολέμου η Λωρίδα της Γάζας

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα, Σάββατο, 7 Οκτωβρίου τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 και τραυματίζοντας 740 ανθρώπους σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ισραηλινό δίκτυο N12 News, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή απαντά με την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά».

Στους λογαριασμούς της στα social media, η Χαμάς ανήρτησε βίντεο που σύμφωνα με την ίδια δείχνουν ισραηλινούς αιχμαλώτους να μεταφέρονται στην Γάζα.

{https://twitter.com/IranObserver0/status/1710587810858602883}

Το ισραηλινό δίκτυο Reshet 13 TV News μετέδωσε ότι ένοπλοι κρατούν αιχμαλώτους στην πόλη Οφάκιμ και ότι πέντε ένοπλοι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ και σπίτια πυρπολήθηκαν.

Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, πτώματα ισραηλινών στρατιωτών να μεταφέρονται από τους μαχητές της οργάνωσης στη Γάζα και παλαιστίνιους ενόπλους μέσα σε σπίτια Ισραηλινών και άλλους να περιφέρονται σε μια ισραηλινή πόλη μέσα σε τζιπ.

{https://twitter.com/KumarsanuTc/status/1710604273284002142}

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να διακριβώσει τη γνησιότητα του βίντεο.

Πηγή ασφαλείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ενήμερος για τις πληροφορίες περί αιχμαλώτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

{https://twitter.com/visegrad24/status/1710575601768108420}

Στη Γάζα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη αναμένοντας ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει ημέρες, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έσπευσαν στα καταφύγια.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς κάνοντας έκκληση προς τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

{https://twitter.com/sentdefender/status/1710564673743897023/}

«Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής επί της γης», είπε προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Η τελευταία αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς ήταν ο πόλεμος των δέκα ημερών το 2021.

BBC: «Πιάστηκαν στον ύπνο οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ»

Ο ανταποκριτής θεμάτων ασφαλείας, Φρανκ Γκάρντνερ, του BBC, ρίχνει ευθύνες στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για την επίθεση μαχητών της Χαμάς που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες.

Τουλάχιστον 20 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη ένας από την πλευρά των Παλαιστινίων. Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ σημειώνονται κατά την 50ή επέτειο του Πολέμου του 1973, μια αιφνιδιαστική επίθεση από τους Άραβες γείτονες του Ισραήλ, που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 1973.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για «κολοσσιαία αποτυχία πληροφοριών για το Ισραήλ».

Ο αρμόδιος για θέματα ασφάλειας του BBC, ανέφερε ότι το Ισραήλ «διαθέτει ένα από τα πλέον εκτεταμένα και εξελιγμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και έξω απ’ αυτήν. Διαθέτει πληροφοριοδότες μέσα σε οργανώσεις μαχητών, όχι μόνον στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά στο Λίβανο, τη Συρία και αλλού.

Στο παρελθόν κατάφερε να σκοτώσει ηγετικά στελέχη οργανώσεων είτε με πλήγματα ακριβείας με drones ή ακόμη και με παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα. Αλλά σήμερα, με τη λήξη εβραϊκής γιορτής, φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο. Η Χαμάς κατάφερε να σχεδιάσει και να εξαπολύσει αυτή την προσεκτικά συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ με απόλυτη μυστικότητα, όπως φαίνεται».

Από την πλευρά της, η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post σε ανάλυσή της σημειώνει ότι «πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τη Χαμάς, παρόμοια της οποίας δεν έχουμε δει από τότε που η ομάδα ανέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί συνδυάζει ρουκέτες και επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Οι συγκρούσεις με τη Γάζα περνούσαν συχνά από στάδια, με αργή συσσώρευση εντάσεων, πχ το 2008, πριν την Επιχείρηση Cast Lead, υπήρχαν αυξανόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα.

Σε πολλές επιχειρήσεις το Ισραήλ υπαγόρευσε το ρυθμό της σύγκρουσης, εξαπολύοντας χτυπήματα στη Γάζα το 2012 ή το 2019, με τις Επιχειρήσεις Πυλώνα του Νέφους και Μαύρη Ζώνη.

Το 2014 η σύγκρουση ξεκίνησε με εντάσεις στη Δυτική Όχθη μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών Ισραηλινών. Η δεκαήμερη σύγκρουση το 2021 ξεκίνησε επίσης με εντάσεις στην Ιερουσαλήμ.

Οι επιθέσεις σήμερα το πρωί ήταν άνευ προηγουμένου ως προς το μέγεθος και την έκταση. Η Χαμάς έχει δοκιμάσει διεισδύσεις στο παρελθόν, αλλά ο φράχτης στα σύνορα της Γάζας και ο στρατός έχουν αποτρέψει αυτές τις προσπάθειες.

Οι ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και η Χεζμπολάχ, ήταν σχετικά ήσυχες τις τελευταίες ημέρες, όμως ήταν μια ηρεμία πριν από την καταιγίδα.

Σήμερα η καταιγίδα έχει ξεσπάσει, ενώ μένει να δούμε πώς θα συνεχίσει να εκτυλίσσεται η επίθεση και ποια θα είναι η συνολική απάντηση του Ισραήλ. Η Χαμάς προσπάθησε να υπαγορεύσει το ρυθμό της σύγκρουσης, και να αφαιρέσει αυτή την απόφαση από το Ισραήλ.

Κατά μία έννοια, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσπάθεια των Παλαιστινίων να επαναλάβουν τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ο οποίος περιελάμβανε μια αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, πριν από πενήντα χρόνια. Σε αντίθεση με την επίθεση του 1973, οι τρομοκράτες δεν έχουν πολεμικά αεροπλάνα ή συμβατική δύναμη και το Ισραήλ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση», κατέληξε η εφημερίδα.

Νετανιάχου: «Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο»

Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε το Ισραήλ ο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Πολίτες του Ισραήλ, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός θα πληρώσει ένα άνευ προηγουμένου τίμημα. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο».

«Ο εχθρός θα λάβει μια απάντηση που δεν έχει γνωρίσει ποτέ πριν», δήλωσε ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς.

«Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων της Χαμάς», στα πρώτα αντίποινα του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε ότι περίπου 2.200 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και ότι «οι τρομοκράτες διείσδυσαν στο Ισραήλ μέσω θάλασσας, αέρα και ξηράς».

{https://twitter.com/Global_Mil_Info/status/1710511661533028629}

Τα Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Παλαιστίνιων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας στο νότιο Ισραήλ. Στη Γάζα, οι κάτοικοι αγοράζουν προμήθειες, φοβούμενοι ότι η σύγκρουση θα κρατήσει για ημέρες.

Επικαλούμενη τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz κάνει λόγο για έξι νεκρούς από ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ενώ όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 120.

{https://twitter.com/AFpost/status/1710526431342764478}

Ο πολιτικός επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συντονισμένες επιθέσεις κατά του Ισραήλ ανέφερε ότι οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης «ηγούνται μιας ηρωικής εκστρατείας για την προάσπιση του τεμένους Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, των ιερών τόπων και των Παλαιστινίων κρατουμένων».

{https://twitter.com/jengelmayer/status/1710554304002597322}

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο βασικός λόγος της επίθεσης είναι η «επιθετικότητα κατά του τεμένους Αλ- Άκσα που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες».

{https://twitter.com/NeriaKraus/status/1710527326419566936}

Εξάλλου, «η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε «πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ. «Η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί, εξαπολύοντας πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία», δήλωσε ο Γκάλαντ.

{https://twitter.com/_Hareem_Shah/status/1710548366822687225}

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και δήλωσε: «Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, ο υπουργός έχει εγκρίνει την επιστράτευση εφέδρων.

{https://twitter.com/100rabhsingh781/status/1710548248732241965}

Βυθίστηκε στο χάος Μέση Ανατολή

Εφιαλτική και πολεμική η κατάσταση στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με πυραύλους το Σάββατο το πρωί, με διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για εισβολή έενόπλων ισλαμιστών στη χώρα οι οποίοι σκοτώνουν πολίτες εν ψυχρώ.

Εφιαλτικό πρωινό στο Ισραήλ καθώς η Χαμάς εκτόξευσε (όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι) 5.000 πυραύλους προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ.

{https://twitter.com/PalHighlight/status/1710522130029253028}

Από τις πυραυλικές επιθέσεις σκοτώθηκε μια Ισραηλινή, με τον στρατό της χώρας να αναφέρει ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου».

{https://twitter.com/MeghUpdates/status/1710523187153563940/history}

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν.

{https://twitter.com/_Hareem_Shah/status/1710548366822687225}

Επιπλέον, ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν στο Ισραήλ και άνοιξαν πυρ κατά πολιτών και του στρατού, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο ενός συνοριακού περάσματος στη Λωρίδα της Γάζας.

{https://twitter.com/manniefabian/status/1710513643584983508}

Το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας επίθεση με πυραύλους κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ ο υπουργός Άμυνας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από το σημείο.

{https://twitter.com/JoelCRosenberg/status/1710527494980260166}

Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, έφεδροι στρατιωτικοί του Ισραήλ άρχισαν να παρουσιάζονται σε μονάδες, διότι η κατάσταση είναι τεταμένη.

{https://twitter.com/iammukundkumar/status/1710533982583222560}

Από την πλευρά της, η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχει πάρει ομήρους Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

#ΓΑΖΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΜΕΣΗ_ΑΝΑΤΟΛΗ
Keywords
ισραηλ, γαζα, λωρίδα της γάζας, security, begin, october, cnn, twitter, νέα, news, θεατρο, media, τζιπ, reuters, στρατος, bbc, jerusalem, μμε, haaretz, επιστρατευση, κινηση στους δρομους, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, γιορτη σημερα, εσπα 2021, october, βιντεο, χωρες, αυτοκινητα, ηγετης, ιερουσαλημ, ιραν, κινητα, κινητα τηλεφωνα, μμε, ωρα, bbc, cnn, news, reuters, αεροπορικα, βενζιναδικα, βραδυ, βρισκεται, δυναμη, δειχνει, διοικητης, δικτυο, δικτυα, δυτικη οχθη, δυτικη, ειπε, ειρηνη, εκκαθαριση, ενημερωση, εννοια, εξι, εφημεριδα, εχθρος, ζωη, ζωνη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπηρχαν, υπνο, ηρεμια, ισμαηλ, κινηση, λαθος, λεπτομερειες, ληξη, λογο, λωρίδα της γάζας, μηκος, μοχαμεντ, νικη, ομαδα, οχθη, πεδια, πρωινο, πρωι, σαββατο, συρια, σπιτια, τζιπ, φαινονται, χαος, χεζμπολαχ, ψυχραιμια, ωρες, αγορι, ασφαλεια, begin, security, ειδη, ειδικες δυναμεις, φυλακες, haaretz, χωρα, η εφημεριδα, εισβολη, jerusalem, media, μοιαζει, ομαδες, πληροφοριες, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα