Σφαγή στο Μεξικό: Μέλη καρτέλ πυροβόλησαν και έκαψαν γυναίκες και παιδιά (pics & vid)

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και έξι παιδιά που ανήκουν στην κοινότητα των Μορμόνων, δολοφονήθηκαν σε ενέδρα που έστησαν άγνωστοι στα βόρεια του Μεξικού.

Οι σοροί μίας μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της βρέθηκαν μέσα σε απανθρακωμένο αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση από τα αμερικανικά σύνορα, στην πολιτεία Τσιουάουα.

Άλλα δύο αυτοκίνητα, που συνόδευαν το πρώτο, βρέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Μέσα στα αυτοκίνητα βρέθηκαν οι σοροί δύο γυναικών και δύο παιδιών.

Τα αυτοκίνητα με τις οικογένειες κατευθύνονταν σε γάμο ενώ την επίθεση διέπραξαν μέλη

των καρτέλ ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής της μορμονικής κοινότητας και ξάδερφος της γυναίκας που δολοφονήθηκε με τα παιδιά της, Τζούλιαν ΛεΜπάρον, έπεσε και ο ίδιος θύμα ενώ οι δράστες «είχαν στήσει ενέδρα, άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου και το έκαψαν με τα τέσσερα παιδιά μέσα. Επρόκειτο για σφαγή», είπε ο ίδιος στο Radio Formula.

Έξι παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρες αλλά κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τα πόδια. Σύμφωνα με τον ΛεΜπάρον, ένα κοριτσάκι αγνοείται.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Τσιουάουα, Σέσαρ Αουγκούστο Πενίτσε, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο αριθμός των θυμάτων παραμένει «ακαθόριστος».

Η επίθεση διαπράχθηκε στο Ράντσο δε λα Μόρα, στα όρια των Πολιτειών Τσιουάουα και Σονόρα, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, περιοχή που λυμαίνονται διακινητές ναρκωτικών και κακοποιοί κάθε λογής. Ο αδελφός του Τζούλιαν ΛεΜπάρον, ο Μπέντζαμιν ΛεΜπάρον, ιδρυτής μιας ομάδας αυτοάμυνας έναντι των κακοποιών που είχε ονομάσει SOS Chihuahua, επίσης δολοφονήθηκε το 2009.

Η κοινότητα που έγινε στόχος επίθεσης αποτελείται από απόγονους Μορμόνων που εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα για να σωθούν από την καταστολή της πολυγαμίας, διαδεδομένης πρακτικής μεταξύ των πιστών της θρησκείας αυτής. Πολλοί Μορμόνοι του Μεξικού έχουν διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική.

Keywords
Τυχαία Θέματα