Σεξουαλικό βοήθημα 2.000 χρόνων βρέθηκε στην Αγγλία

Ένα ξύλινο εργαλείο, που έχει το σχήμα φαλλού και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ένας αρχαίος δονητής, ανακαλύφθηκε στην Αγγλία.

Το ξύλινο αντικείμενο θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν εργαλείο για ράψιμο, καθώς είχε βρεθεί μαζί με δεκάδες παπούτσια και αξεσουάρ ενδυμασίας, καθώς και άλλα μικρά εργαλεία και προϊόντα χειροτεχνίας, όπως αποκόμματα δέρματος και επεξεργασμένο κέρατο, που είχαν «θαφτεί» στην τάφρο φρουρίου του 2ου αιώνα.

Όμως η νέα ανάλυση από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ και του Κολλεγίου Γιουνιβέρσιτι του Δουβλίνου έδειξε ότι πρόκειται πιθανότατα για το πρώτο γνωστό σεξουαλικό βοήθημα που βρέθηκε οπουδήποτε στον ρωμαϊκό κόσμο.

Οι φαλλοί ήταν ευρέως διαδεδομένοι σε όλη την αυτοκρατορία και συνήθως πίστευαν ότι αποτελούσαν έναν τρόπο προστασίας από την κακοτυχία. Συχνά απεικονίζονταν σε ζωγραφισμένες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά ή αποτελούσαν μέρος της διακόσμησης άλλων αντικειμένων, όπως ήταν διακοσμημένα σε λαβή μαχαιριού ή χαραγμένα σε κεραμικά. Μικρά, φορητά φαλλίδια από οστό ή μέταλλο φορούνταν συνήθως ως μενταγιόν στο λαιμό.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει τον μοναδικό ρωμαϊκό δονητή σε φυσικό μέγεθος. Το ξύλινο... εργαλείο που ανακαλύφθηκε σε ένα χαντάκι αρχαίου οχυρού στο Νορθάμπερλαντ της Αγγλίας, στις πιο απομακρυσμένες βόρειες παρυφές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Μήκος 16 εκατοστά

Ο ξύλινος φαλλός των 2.000 χρόνων έχει μήκος 16 εκατοστά, αλλά, όπως λένε οι ερευνητές, ήταν πιθανώς μεγαλύτερος, επειδή το αρχαιολογικό ξύλο είναι επιρρεπές στη συρρίκνωση και τη στρέβλωση. Τo εύρημα πλέον εκτίθεται στο μουσείο του οχυρού Βιντολάντα, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian.

«Πρέπει να ομολογήσω», δήλωσε ο Ρομπ Κόλις, λέκτορας αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Newcastle, «ένα μέρος μου πιστεύει ότι είναι κάπως αυτονόητο ότι πρόκειται για έναν δονητή. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στον επίσημο κατάλογο ως ένα αρχαίο εργαλείο. Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή δεν πίστευε ότι οι Ρωμαίοι θα έκαναν τέτοια ανόητα πράγματα».

Αν όντως το πίστευαν αυτό, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος, δεδομένου ότι οι δισδιάστατες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του πέους ήταν πανταχού παρούσες στον ρωμαϊκό κόσμο, είτε σε ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, διακοσμητικά αγγείων ή μενταγιόν που φοριούνταν στο λαιμό.

It’s not a darning tool, it’s a very naughty toy: Roman dildo found https://t.co/sptVwQwc5t

— The Guardian (@guardian) February 20, 2023

#ΠΕΟΣ #ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ_ΑΝΑΣΚΑΦΗ #ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ #ΑΓΓΛΙΑ #ΡΩΜΑΪΚΗ #ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα