Σεπτέμβριος: Ένας υγειονομικά καταστροφικός μήνας για τους διασωληνωμένους(graph)

Υγειονομικά καταστροφικός αποδείχθηκε ο Σεπτέμβριος, καθώς κατά τη διάρκειά του, οι διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκαν.

Όπως λένε και οι επιδημιολόγοι, ο κορονοϊός είναι ένας ιός που έχει διαψεύσει κάθε μαθηματικό μοντέλο, αποδεικνύοντας ότι είνα πολύ δύσκολο να προβλέψεις την πορεία του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα (31/9), που έχουμε φτάσει τους 78 διασωληνωμένους. Άμα ακριβώς ένα μήνα πριν έλεγε κάποιος ότι θα φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα τον περνούσες για τρελό. 

Και,

όμως, μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι από κορονοϊό κατά 40. Ήδη ο Αύγουστος είχε αρχίσει να μας προειδοποιεί γι΄αυτό που έρχεται. Ειδικότερα, υποδεχτήκαμε την 1η μέρα του Σεπτέμβρη με 38 διασωληνωμένους από COVID-19. 

H μη τήρηση των μέτρων είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και κατά συνέπεια ολοένα και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ - COVID-19 γέμιζαν. Έτσι, επανήλθαμε σε επίπεδα πρώτου κύματος, καθώς από τις 15 του Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν κατέβηκαν οι διασωληνωμένοι κάτω από τους 60. Στις 21 και στις 29 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ για τον μήνα με 79. 

Ας σημειωθεί ότι το ρεκόρ διασωληνωμένων από την εναρξη της πανδημίας σημειώθηκε στις 5 Απριλίου με 93. Έκτοτε, υπήρξε μία σταθερή πτώση μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Οι διακοπές του Αυγούστου, όμως, και το άνοιγμα των σχολείων επανάφερε ξανά την πίεση στο Σύστημα Υγείας. 

Δείτε ΕΔΩ το διαδραστικό γράφημα με τους διασωληνωμένους μέσα στον Σεπτέμβριο
Keywords
Τυχαία Θέματα