Σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας μέχρι τις εκλογές επεξεργάζεται το Μαξίμου

Ένα μοντέλο κυβερνησης ανοχής μέχρι την προκήρυξη εκλογών εξετάζει πλέον το Μαξίμου δεδομένου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει κυβερνητικό διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση τονίζει πως εντός του μήνα θα εισαχθεί στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ενώ παράλληλα διαψεύδει κάθε σενάριο εκλογών τον Μάρτιο. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επιφέρει κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Πλέον η κυβέρνηση

επεξεργάζεται σεναρίο για κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ. Το ερώτημα που τίθεται είναι όμως μέχρι πόσο μπορεί να αντέξει μία κυβέρνηση μειοψηφίας στην Βουλή. Μπορεί κορυφαία στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να τονίζουν ότι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη ωστόσο, αυτό δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος ήταν σαφής χθες, όταν µε το καληµέρα της νέας χρονιάς απέρριψε τη σεναριολογία περί καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων εξ αφορµής της Συµφωνίας των Πρεσπών και είπε ότι «θα έχουµε µία κυβέρνηση που θα λειτουργεί µε τη λεγόµενη ανοχή του Κοινοβουλίου» στην περίπτωση που τελικώς ο κυβερνητικός εταίρος αποχωρήσει απ' αυτή.

Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από τον γραμματέα του Κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ θα φέρει και ορισμένες τροποποιήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Παπαχρηστόπουλος έχει τονίσει ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ο Τέρενς Κουίκ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Μαξίμου. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Σε κάθε περίπτωση και όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα πάει με τον πρωθυπουργό «ως το τέλος». Πρόθεση του είναι να στηρίζει την κυβέρνηση σε κάθε νομοσχέδιο που θα έρχεται στην Βουλή δίνοντας έτσι μία ψήφο ανοχής μέχρι ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα