Σενάριο για Πανελλήνιες 2020 το φθινόπωρο - Ο κορονοϊός ανατρέπει τους σχεδιασμούς του υπ. Παιδείας

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν σύντομα τα σχολεία φαίνεται να απομακρύνεται και πλέον στο υπουργείο Παιδείας αρχίζουν να σκέφτονται τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Πανελλήνιες 2020.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «εάν μιλάμε για 2 με 3 εβδομάδες

τότε μπορούμε με σχετικά ήπια μέτρα να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος». Άρα, μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

Όμως, εκείνο που φαίνεται να προδιαγράφεται είναι η διακοπή για μεγαλύτερο διάστημα. "Εάν μιλάμε για μία διακοπή που υπερβαίνει τις 2 με 3 εβδομάδες τότε πρέπει να πάμε σε πιο δραστικά μέτρα", είπε η υπουργός.

«Ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων» είναι τα δύο παραδείγματα που έφερε η υπουργός στη συνέντευξή της.

Στο υπουργείο Παιδείας εξετάζουν δύο σενάρια:

Το πρώτο είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες Εξατάσεις τον Ιούλιο και το δεύτερο -απευκταίο και ακραίο- να μεταφερθούν για τον Σεπτέμβριο. Στη πρώτη περίπτωση, οπως τόνισε και η κ. Κεραμέως με μείωση δικακτικών ωρών και ακυρώσεις περιπάτων μπορούν να φτάσουν στον πολυπόθετο στόχο του Ιουλίου. 

Στη δεύτερη περίπτωση -αυτή του Σεπτεμβρίου- το σενάριο προσκρούει κυρίως σε δύο σημεία: Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά ούτε τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα