«Σεισμός» στο Χόλυγουντ: Νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος της Υπηρεσίας Εισαγγελίας του Στέμματος, επιβεβαίωσε ότι η Scotland Yard είχε εξουσιοδοτηθεί να κατηγορήσει τον πρώην παραγωγό ταινιών, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, για νέα σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το ΒΒC, o ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν θα κατηγορηθεί για δύο περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας στο Λονδίνο το 1996.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα φερόμενα ως αδικήματα έλαβαν χώρα μεταξύ 31 Ιουλίου και 31 Αυγούστου 1996 και ότι το φερόμενο ως θύμα είναι μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών:

«Το CPS εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για δύο κατηγορίες για άσεμνη επίθεση εναντίον μιας γυναίκας τον Αύγουστο του 1996. Έχουν εγκριθεί κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν,μετά από εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Ιουνίου το εφετείο της Νέας Υόρκης επικύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, απορρίπτοντας την έφεση του πρώην μεγιστάνα του Χόλυγουντ.

Η έφεσή του βασιζόταν στο επιχείρημα ότι η δίκη ήταν «στημένη» εις βάρος του.

O Γουαϊνστάιν έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθεριξης 23 ετών για τα αδικήματα του βιασμού και των σεξουαλικών επιθέσεωντον Μάρτιο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση στην πρώην βοηθό παραγωγής Mimi Haleyi και για βιασμό της πρώην ανερχόμενη ηθοποιού Jessica Mann.

#ΧΑΡΒΕΙ_ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ #ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ_ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ #ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ #ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα