Σεισμός: Εκτενείς αναφορές και έκτακτα δελτία στα διεθνή Μέσα για την Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα - Ο πανικός που επικράτησε στην πρωτεύουσα στα έκτακτα δελτία του διεθνούς Τύπου.

Με έκτακτα δελτία μεταδίδουν την είδηση του ισχυρού σεισμού στην Αθήνα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Με τον κύριο όγκο της είδησης να κάνει λόγο για πανικό που επικράτησε στον κόσμο από την ισχυρή δόνηση κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, ο διεθνής

Τύπος αναφέρεται σε εκκενώσεις κτιρίων από τυος πανικόβλητους πολίτες.

«Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την πρωτεόυσα της Ελλάδας, πλήττοντας τις τηλεπικοινωνίες και προκαλώντας διακοπές ρεύματος στην Αθήνα», μεταδίδει σε έκτακτη είδηση και το βρετανικό BBC.

«Σεισμός χτύπησε την Αθήνα» αναφέρει το ABC News, που μιλά και για τις κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

{https://twitter.com/globeandmail/status/1152197195149348864?s=20}

«Ισχυρός σεισμός έβγαλε τους πολίτες στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας», μεταδίδει ο «Independent» μεταδίδοντας εικόνες από το Σύνταγμα.Την είδηση του πανικού μετέδωσε πρώτα το Associated Press διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

CBS και πολλά ακόμη ξένα δίκτυα αναφέρουν επίσης ότι ο σεισμός μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς επίσης ότι ήταν ο ισχυρότερος μετά τον σεισμό του 1999.

{https://twitter.com/Kushshiva/status/1152201509389656064?s=20}

«Σεισμός ταρακουνά την Αθήνα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bild, η οποία μεταφέρει εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και επισημαίνει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η εφημερίδα καταγράφει τις πληροφορίες και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999, ενώ εξηγεί το φαινόμενο με γραφήματα.

«Σοβαρός σεισμός συνταράσσει την Αθήνα» γράφει το περιοδικό Der Spiegel και τονίζει τα προβλήματα που ακολούθησαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ότι χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν στους δρόμους. Το περιοδικό αναφέρει, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ARD, μεταδίδει τις πληροφορίες του ανταποκριτή του από την Αθήνα, με έμφαση στις διακοπές ηλεκτροδότησης και λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στο γεγονός ότι πολύς κόσμος εγκατέλειψε τα κτίρια και έτρεξε στον δρόμο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα