Σε τι χρησιμεύει το νέο πλέγμα που τοποθετείται στην άσφαλτο της λεωφόρου Κηφισού

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται εγκατάσταση ενός νέου πλέγματος οπλισμού στον Κηφισό. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της λεωφόρου Κηφισού και εκτελούνται στην κάθοδο της λεωφόρου από το ύψος της οδού Αχαρνών προς Πειραιά.

Πρόκειται για νέο έργο της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και την εξομάλυνση των μετακινήσεων στον δρόμο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Όσοι, μάλιστα, κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στον Κηφισό ίσως έχουν παρατηρήσει την παρουσία ενός πλέγματος στο οδόστρωμα, με πολλούς να έχουν εκφράσει απορίες σχετικά με το ρόλο που αυτό επιτελεί, καθώς και τη χρησιμότητά του.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υλικό το οποίο έχει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, δεδομένου ότι ενισχύει τις ασφαλτικές στρώσεις αποτρέποντας με αποτελεσματικό τρόπο την εμφάνιση ρωγμών οι οποίες προϊόντος του χρόνου μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνες λακκούβες.

Ένα εξαιρετικά συνηθισμένο πρόβλημα που παρατηρείται στα οδοστρώματα των οδικών αξόνων με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, τα οποία υπόκεινται σε σημαντικές θερμοκρασιακές μεταβολές είναι οι ρηγματώσεις.

Αυτές μειώνουν τον χρόνο ζωής των οδοστρωμάτων, αυξάνουν την καταπόνηση των διερχόμενων οχημάτων και τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ενώ με τη γήρανση των οδοστρωμάτων προκαλούν επικίνδυνες λακκούβες, μιας και η ρηγμάτωση των οδοστρωμάτων επιτρέπει στο νερό να διεισδύσει στη βάση του οδοστρώματος.

Το πλέγμα οπλισμού, λοιπόν, υψώνει ασπίδα προστασίας έναντι των ρωγματώσεων, χάρη στην ικανότητά του να αποσβαίνει τις τάσεις που ασκούνται στον άξονα. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όταν και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα έχει βελτιωθεί το οδόστρωμα σε μια επιφάνεια 60.000 τ.μ., ενισχύοντας σε θεαματικό βαθμό την οδική ασφάλεια και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά: «Μετά από δεκαετίες γίνονται έργα που προασπίζουν τη ζωή των πολιτών. Εμείς με συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας και καινοτόμα εργαλεία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας. Η αξία της ζωής παραμένει για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

#ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΑΤΤΙΚΗΣ #ΚΗΦΙΣΟΣ #ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ #ΑΜΑΞΙΑ #ΑΣΦΑΛΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα