Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου - Απορρίπτει το Plan b το State Department

Άνω κάτω είναι η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για ύπαρξη Plan Β, στο Σκοπιανό αλλά και για την δημιουργία νατοϊκών βάσεων σε περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάσθειά του να κατευνάσει τους τόνους, με μια συμβολική δήλωση, ανέφερε χθες ότι ο μόνος τυφώνας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή εν εξελίξει είναι αυτός στην Φλόριντα και δεν λέγεται Πάνος.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η… διαρροή από την πλευρά του Μαξίμου, η οποία ανέφερε: «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Την ερχόμενη Δευτέρα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα έχουν συνάντηση και εκεί θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι μέχρι τον τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «θλιβερή εικόνα» τα όσα συμβαίνουν, σε μια στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως λένε ο Πάνος Καμμένος είναι μία κινούμενη ωρολογιακή βόμβα από τη στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο.

Διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ ζήτησε ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει το Plan Β το State Department

Την ισχυρή στήριξη και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε με έμφαση αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απορρίπτοντας στην ουσία την εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για το ονοματολογικό σε περίπτωση ναυαγίου.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε αιχμές για την κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΘΑ να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Keywords