Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου - Απορρίπτει το Plan b το State Department

Άνω κάτω είναι η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για ύπαρξη Plan Β, στο Σκοπιανό αλλά και για την δημιουργία νατοϊκών βάσεων σε περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάσθειά του να κατευνάσει τους τόνους, με μια συμβολική

δήλωση, ανέφερε χθες ότι ο μόνος τυφώνας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή εν εξελίξει είναι αυτός στην Φλόριντα και δεν λέγεται Πάνος.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η… διαρροή από την πλευρά του Μαξίμου, η οποία ανέφερε: «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Την ερχόμενη Δευτέρα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα έχουν συνάντηση και εκεί θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι μέχρι τον τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «θλιβερή εικόνα» τα όσα συμβαίνουν, σε μια στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως λένε ο Πάνος Καμμένος είναι μία κινούμενη ωρολογιακή βόμβα από τη στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο.

Διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ ζήτησε ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει το Plan Β το State Department

Την ισχυρή στήριξη και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε με έμφαση αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απορρίπτοντας στην ουσία την εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για το ονοματολογικό σε περίπτωση ναυαγίου.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε αιχμές για την κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΘΑ να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα