Σε μια «κλωστή» κρέμεται η κυβέρνηση της Βρετανίας: Τακτική Θάτσερ ακολουθεί ο Μπόρις Τζόνσον

Στα 2 έχουν «κοπεί» οι σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον με τους μισούς να τον παροτρύνουν να αλλάξει υπουργούς και τους υπόλοιπους να τον συμβουλεύουν να παραιτηθεί.

Ώρες μοιάζει να μετράει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, με διχασμένους ακόμα και τους συμβούλους του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν δύο «τάσεις» στους πιο στενούς συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού. Η μεν πρώτη τον καλεί να δώσει τη μάχη με όποιο όπλο έχει, αλλάζοντας υπουργούς

και παραμένοντας στη θέση του. Οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι η μάχη πλέον έχει κριθεί και πως ο θα πρέπει να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.

Τακτική Θάτσερ από τον Μπόρις Τζόνσον

Τη νύχτα πριν παραιτηθεί η Μάργκαρετ Θάτσερ κάλεσε τα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου έναν έναν για να τους ρωτήσει αν μπορεί να στηρίζεται σ' εκείνους στη δεύτερη ψηφοφορία για τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος.
Η «Σιδηρά Κυρία» είχε κερδίσει τον πρώτο γύρο, όχι όμως με το προβάδισμα που χρειαζόταν. Η σκέψη της ήταν να μην τους αφήσει να ενωθούν σε «ομάδα» και να την αντιμετωπίσουν ως τέτοια, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα τους απέτρεπε από το να της πάνε κόντρα.
Η τακτική της όμως δεν λειτούργησε. Οι περισσότεροι της είπαν πως ο χρόνος της είχε τελειώσει. Την ίδια τακτική φαίνεται πως έχει επιλέξει και Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τον Guardian.

#ΜΠΟΡΙΣ_ΤΖΟΝΣΟΝ #ΘΑΤΣΕΡ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανίας, Τακτική Θάτσερ, Μπόρις Τζόνσον,vretanias, taktiki thatser, boris tzonson