Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες: Έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες, «να είστε σε επαγρύπνηση»

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο δράστης - που σκόρπισε τον πανικό και δολοφόνησε δύο πολίτες - διαφεύγει της σύλληψης.

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, όπου συναντήθηκε με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους

οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία» σημειώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών. Η υποστήριξή μου προς τις βελγικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας που παρακολουθούν την κατάσταση» προσέθεσε.

Σημειώνεται πως στην κατηγορία 4 - δηλαδή στο ανώτατο - ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί.

#ΒΕΛΓΙΟ #ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΝΕΚΡΟΙ #ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ #ΑΛΛΑΧ #ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρυξέλλες, Έκκληση,vryxelles, ekklisi