Θρίλερ στις Βρυξέλλες: «Κόκκινος» συναγερμός για τον δράστη του ISIS που εκτέλεσε δύο Σουηδούς

Καρέ - καρέ η στιγμή της επίθεσης κοντά στο γήπεδο Χέιζελ. Ο δράστης δηλώνει ISIS.Ένας κατά τα φαινόμενα μοναχικός λύκος του ISIS αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες σε μία ημέρα που επρόκειτο να είναι ποδοσφαιρική γιορτή για την πόλη καθώς το Βέλγιο υποδεχόταν τη Σουηδία. Για…

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ

και ξεκινά να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ οι γύρω τρέχουν πανικόβλητοι.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο Χέιζελ.

Αρκετά βίντεο του υπόπτου που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται στο Ισλαμικό Κράτος και στον Χαλίφη του Ισλάμ.

Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος

Μακελειό με δύο νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών προκάλεσε – κατά τα φαινόμενα - «μοναχικός λύκος» του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ως βασικός ύποπτος της επίθεσης με καλάσνικοφ εμφανίζεται ο Slayem Slouma που καυχήθηκε ότι σκότωσε τρεις Σουηδούς οπαδούς. Πιστεύεται ότι εξακολουθεί να διαφεύγει στη βελγική πρωτεύουσα.

Στα social media έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του.

Σε βίντεο με το οποίο φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αναφέρει: «Είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι, ζούμε και πεθαίνουμε για την πίστη μας», αναφέρει το βίντεο. «Είμαι χαρούμενος που θα συναντήσω τον Θεό, αν έχω κάνει κάτι κακό σε κάποιον, Αυτός θα με συγχωρήσει».

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ένας άνδρας με παρόμοιο μπουφάν δηλώνει στα αραβικά με τυνησιακή προφορά ότι είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ότι μόλις πυροβόλησε τρεις Σουηδούς.

«Στο όνομα του Αλλάχ»

Ο φερόμενος ως δράστης του αιματηρού περιστατικού στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε ένα βίντεο λίγο πριν το συμβάν, στο οποίο μοιάζει να περιγράφει την επίθεση και να υμνεί τον Αλλάχ.

Χρήστης του X (πρώην Twitter), κοινοποιώντας το βίντεο, έγραψε: «αν βλέπετε αυτό το μήνυμα και είστε στην πρωτεύουσα, πηγαίνετε σπίτι, έρχεται προς το στάδιο King Baudouin».

«Είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι, ζούμε και πεθαίνουμε για την πίστη μας», λέει στο βίντεο, αναφέροντας ότι σκότωσε τρεις Σουηδούς. «Χαίρομαι που συναντώ τον Θεό, αν έχω κάνει κάτι κακό σε κάποιον, θα με συγχωρήσει», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

{https://twitter.com/momoblf/status/1713989643794784656}

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ». Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δόθηκαν από πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Σε άλλο βίντεο που μεταδόθηκε στα social media, φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν - όπως και ο άνδρας στα παραπάνω πλάνα - να κατεβαίνει από σκούτερ και στη συνέχεια να κυνηγά περαστικούς πυροβολώντας αδιακρίτως.

Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ οι γύρω τρέχουν πανικόβλητοι.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

{https://twitter.com/gonewslivhdtv/status/1713981106192535843}

Πλάνα με τον ύποπτο να οδηγεί το σκούτερ

{https://twitter.com/theinformantofc/status/1714004488980230167}

Οριστική διακοπή στον αγώνα Βέλγιο - Σουηδία

Διακόπηκε ο αγώνας Βέλγιο - Σουηδία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο των Βρυξελλών. Νεκροί είναι δύο φίλαθλοι της Σουηδίας με τους παίκτες της ομάδας τους να αποφασίζουν να σταματήσουν το παιχνίδι.

Ειδικότερα, οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας ανακοίνωσαν στο ημίχρονο του αγώνα ότι δεν θα βγουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Alexander De Croo εκφράζει τα συλλυπητήριά του μέσω του Twitter, στους συγγενείς της «άνανδρης απόπειρας δολοφονίας στις Βρυξέλλες».

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών από το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων. Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε εγρήγορση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Προς το παρόν, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν έξω από το στάδιο King Baudouin. Έτσι αναφέρει ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στο χώρο διεξαγωγής. Εν τω μεταξύ, εντός του σταδίου με ανακοίνωση ζητήθηκε από όλους τους θεατές να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Σε ύψιστο συναγερμό οι Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Στο υπόλοιπο της χώρας το επίπεδο συναγερμού είναι στο τρία.

Η κλίμακα συναγερμού είναι τετραβαθμιαία κάτι που σημαίνει πως το τέσσερα είναι το ανώτατο επίπεδο.

Την ίδια ώρα Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο καθώς ο ένοπλος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, Βρυξέλλες, Κόκκινος, ISIS, Σουηδούς,thriler, vryxelles, kokkinos, ISIS, souidous