Σε κλίμα έντασης και αβεβαιότητας το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αβέβαιο είναι αν θα ξεκινήσει σήμερα τις εργασίες του το 37ο Συνεδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα καθώς τα μέλη του ΠΑΜΕ που χθες δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας προειδοποιήσαν ότι Συνέδριο δεν τα γίνει.

Η ΓΣΕΕ έκανε λογο

και βαρβαρότητες και κατήγγειλε την αστυνομία και την κυβέρνηση καθώς δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή δεν ελέγχει την πλειοψηφία του. Το ΠΑΜΕ απαντάει στις καταγγελίες αυτές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ μεταχειρίζεται κάθε μέσο προκειμένου να ελέγξει τη διοίκηση προς όφελος των εργοδοτικών και κυβερνητικών επιδιώξεων.
Για νόθο και εργοδοτικό συνέδριο κάνει λόγο σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στις 9 η ώρα το πρωί.

Νωρίτερα χθες το ΠΑΜΕ ανήρτησε γιγάντιο πανό στο λιμάνι της Καλαμάτας με συνθήματα κατά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους δρόμους της πόλης.Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά την εισβολή σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Στην Καλαμάτα έχουν φθάσει περισσότερα από 10 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και μεμονωμένοι διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα