Όλα τα ενεργά μέτωπα - Αναζωπύρωση στην Κινέτα, μαίνονται οι φωτιές σε Φθιώτιδα, Κόρινθο και Κρήτη

Αναζωπύρωση σημειώθηκε στην φωτιά της Κινέτας εδώ και λίγη ώρα με την φωτιά να μαίνεται στα Γεράνεια Όρη

Με 9 πυροσβεστικά οχήματα 18 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και τα δύο αεροσκάφη Pzl από τη Λαμία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η μάχη των αρχών για να περιορίσουν τις φλόγες στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία κοντά στο Νέο Κόκκινο όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα

με τους πυροσβέστες η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Η φωτιά εξελίχτηκε από άγνωστη αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ στην ευρύτερη περιοχή είχε αρχίσει να βρέχει. Εξάλλου την ίδια ώρα εντοπίστηκε καπνός και στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη και μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες αναζητούν να εντοπίσουν το σημείο.

Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε δυο σημεία

Σε εξέλιξη μέσα σε φαράγγι της περιοχής βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή «Κακόπετρο» του Δήμου Πλατανιά.

Το πρωί για προληπτικούς κυρίως λόγους κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθεί ο μικρός οικισμός Καλάμι στην περιοχή Δελιανά, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα Κοτσιφιανά.

Στο σημείο, που είναι δύσβατο, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ το έργο τους συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τα Χανιά,

Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα όπου υπάρχουν μικροεστίες, ωστόσο οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο. Η φωτιά, που εξελίχθηκε παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου από το ύψος του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε υποδομές του δήμου και της ΔΕΗ, ενώ ζημιές υπέστησαν και κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού σημείων από όπου πέρασε η φωτιά καθώς και στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Όσον αφορά στα άλλα πύρινα μέτωπα στην ανατολική Κορινθία και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, 'Ανω Καλαμάκι, Γαλότα και Ίσθμια η κατάσταση είναι καλύτερη, αφού οι φωτιές είναι σε ύφεση. Πάντως, στις προαναφερόμενες περιοχές βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μικρής έκτασης πυρκαγιά το πρωί κοντά στην Σάρτη Χαλκιδικής. Η φωτιά ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνού. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα και η κατάσταση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα