Κομοτηνή : ΕΡΤ δελτίο ειδήσεων

10:13 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 24 Ιούλη 2018
Πρωτογενής Τομέας
Πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ σε φορείς, για την διάσωση παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μέτρου 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 – Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, καλεί τους φορείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη,

να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στο ΥΠΑΑΤ, το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διάσωση αυτών το σκαφών, αναλαμβάνουν και την υποχρέωση του κόστους μεταφοράς των σκαφών, στον χώρο έκθεσής τους, καθώς και την υποχρέωση διατήρησης και συντήρησής τους.

Κόμματα
Ερώτηση στην Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης
Δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών στην Παλιά Πόλη πριν την ανακήρυξή της σε μνημείο πολιτισμού, ζητά με ερώτησή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο στόχος είναι η ίση μεταχείριση όλων των κατασκευών με βάση τον νέο νόμο περί αυθαιρέτων χωρίς να διαταραχθεί η αρχιτεκτονική και η αισθητική του ιστορικού τόπου.
«Απώτερος σκοπός είναι να παραμείνει ο πληθυσμός στον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης, ο οποίος είναι σήμερα ζωντανός και ενεργός και να μην μετεξελιχθεί σε βάθος χρόνου σε μια νεκρή ζώνη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο κ. Στογιαννίδης.
Αυτοδιοίκηση

10,7 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για έργα οδικής ασφάλειας σε Ροδόπη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, τρία νέα έργα της Περιφέρειας που αφορούν σε οδικές υποδομές της Ροδόπης και της Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 10.700.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Συγκεκριμένα στη Ροδόπη, πρόκειται να κατασκευασθεί
γέφυρας στον ποταμό Λίσσο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Κάλχας – Γρατινή – Φιλλύρα – Αρριανά, προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ.
Η γέφυρα στον ποταμό Λίσσο θα κατασκευαστεί δίπλα στην υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση στο Δήμο Αρριανών. Θα έχει μήκος 153 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, ενώ για τη σύνδεσή της με την επαρχιακή οδό θα κατασκευαστεί νέο τμήμα μήκους 1,2 χιλιομέτρων που θα περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους.
Επίσης, Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Το έργο προβλέπει την επισκευή των φθορών του οδοστρώματος, την τοποθέτηση καινούριας αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, την αντικατάσταση των παλαιών στηθαίων ασφαλείας και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης σε τμήματα της εθνικής οδού Κομοτηνή – όρια Ν. Ξάνθης και των επαρχιακών οδών Μέση – Παγούρια και Κομοτηνή – Ξυλαγανή – Παραλία Μαρώνειας.

Ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Κομοτηναίων
Γίνεται γνωστό από το Δήμο Κομοτηναίων πως στο πλαίσια του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017» στις 25 και 26 Ιουλίου, θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Ανδρονίκου από την Αγχιάλου έως και τη Λεωφόρο Ηρώων.

ΕΛΑΣ
Συναντήσεις με τους τοπικούς Βουλευτές κυβερνητικούς και μη είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Συναντήσεις με τους τοπικούς Βουλευτές κυβερνητικούς και μη είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
Κατά τις συναντήσεις, εκφράστηκε η δυσαρέσκειά των Αστυνομικών για την εξαίρεση τους, από τις τροπολογίες που αφορούν στην επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ και στην δυνατότητα συνυπηρέτησης των συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τα όμοια των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δόθηκε έμφαση στις ελλείψεις Αστυνομικού Προσωπικού στην Δ.Α. Ροδόπης, την λειτουργία Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 45/2008 περί Μέτρων υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού Προσωπικού,

Επίσκεψη στην 4η ΥΠΕ
Τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο Μεχμετ Μουμίνογλου Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το Νομό Ξάνθης.
Συγκεκριμένα οι προσλήψεις γιατρών για τα νέα ΤΕΠ του νοσοκομείου τον Σεπτέμβριο, νέα προκήρυξη για 5 θέσεις μόνιμων γιατρών, (Καρδιολόγου, Ακτινολόγου, Μικροβιολόγου, Γυναικολόγου Μαιευτήρα και Ορθοπαιδικού), στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, τον επόμενο μήνα, η οργάνωση του ΚΕΦΙΑΠ και η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του και πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού (εκτός ιατρών)μέχρι το τέλος του μήνα.
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια απόκτησης μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Τέλος έγινε γνωστό πως το νοσοκομείο Ξάνθης δεν έχει πλέον οφειλές προς τρίτους.

Επιμελητήρια
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην 83η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Ξάνθης προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετέχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 08 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Το Επιμελητήριο Ξάνθης, κατόπιν απόφασης της Δ.Ε., θα αναλάβει το κόστος για την ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου, ενώ οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις, θα επιβαρυνθούν με το κόστος για την ενοικίαση εξοπλισμένου χώρου, που περιλαμβάνει τη Βασική Δομή.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο έως τις 27 Ιούλη.
«Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας» στην Ξάνθη
«Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας», διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, με την συμμετοχή παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ., από την Δευτέρα 03 έως την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018.
Η συμμετοχή στην Έκθεση είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους.
καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο Επιμελητήριο και ειδικότερα έως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.
Σύλλογοι
Νωρίτερα φέτος οι άδειες κυνηγιού
Είκοσι μέρες νωρίτερα θα έχουν την ευκαιρία φέτος να εκδώσουν τις άδειες κυνηγιού, οι κατά τόπους κυνηγετικοί σύλλογοι, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.
Την απόφαση αυτή χαιρετίζουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι καθώς εγκαίρως θα εκδώσουν τις άδειες θήρας και όχι ταυτόχρονα με την έναρξη της περιόδου.
Ούτε φέτος θα υπάρξει κάποια αλλαγή και υπενθυμίζεται πως το κυνήγι θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και θα σταματήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Η έναρξη γίνεται με τρυγώνι και ορτύκι, ακολουθεί η περίοδος του λαγού, του αγριόχοιρου. Από την πρώτη Οκτώβρη ξεκινούν τα υδρόβια και λίγο αργότερα η ορεινή πέρδικα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπης, Παναγιώτης Καραφύλλης, τόνισε πως παρά την κρίση και την δυσκολία στα οικονομικά του συλλόγου, διατηρούνται όλοι οι θηροφύλακες και όλες οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, οι οποίες γίνονται με χρήματα των ίδιων των κυνηγών.

Αυτοδιοίκηση -Πολιτισμός
Η ανθρώπινη φωνή στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι 25-31 Αυγούστου 2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά , στο σπίτι που έζησε έως τα έξι του χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις στη ΞΑΝΘΗ, πραγματοποιείται, από 25 έως 31 Αυγούστου, το 2ο μεγάλο ερευνητικό εργαστήριο Φωνής, που διοργανώνει και διευθύνει το ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Σπύρου Σακκά και οι στενοί του συνεργάτες Νατάσσα Ζούκα (κίνηση, αυτοσχεδιασμοί, θέατρο) και ο Ταξιάρχης Χάνος (σωματική και αναπνευστική αγωγή, παραγωγή φωνής).
Το πρόγραμμα φωνής _ ” ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ” _ πραγματοποιείται με την συμπαράσταση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ και της Φ.Ε.Ξ. με την συνεπικουρία του Μουσικού Χωριού ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 10 Αυγούστου.

Ακύρωση παράστασης της κωμωδίας «Αχαρνής»
Ακυρώνονται οι παραστάσεις σήμερα και αύριο σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αντίστοιχα, της κωμωδίας «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, λόγω πρόβλεψης δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια μπορούν να πάνε και να τα εξαργυρώσουν.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για δυο συναυλίες στην Θράκη
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρεθεί για δυο συναυλίες στην Θράκη σε Ξάνθη στις 30 Ιουλίου και Αλεξανδρούπολη στις 31 Ιουλίου. Η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη έχει ξεκινήσει
Τιμές εισιτηρίων για την Ξάνθη :
Προπώληση: 13€ (τα πρωτα 400 εισιτηρια)
Υπόλοιπη Προπώληση/ταμείο: 15€

Αθλητική Ενημέρωση
Αθλητές Ιστιοπλοΐας αναζητούν χορηγούς για να συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα του Τόκυο 2020
Δύο Αθλητές της ιστιοπλοΐας στην Ολυμπιακή κατηγορία των διθέσιων σκαφών 49er, ο Πέτρος Κωνσταντινίδης και ο Βαγγέλης Δολιανίτης, συστήνουν ένα δίδυμο δυνατό αγωνιστικό και βάζουν πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 και την διεκδίκηση μιας καλής θέσης στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας.
Έχοντας υπόβαθρο την αγάπη τους για τη θάλασσα και τις επιτυχίες τους σε διάφορους αγώνες, περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους και θέλοντας να τους συνοδεύουν τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, βρίσκονται στην αναζήτηση χορηγών, μια και η Πολιτεία έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί τα Αθλήματα.
Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θέλουν να βοηθήσουν τους αθλητές, μπορούν να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-face book- του Πέτρου Κωνσταντινίδη και του Βαγγέλη Δολιανίτη.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ολυμπιακοί αγώνες, ειδήσεις, υπαατ, βουλη, συριζα, αυθαιρετα, αμθ, νέα, θεσσαλονικη, μεχμετ, συμμετοχή, ξανθη, δωρεαν, θεατρο, μανο, εισιτήρια, αλεξανδρουπολη, γαλλια, ert, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, δωρεαν, θαλασσα, θρακη, μνημειο, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, υπουργειο πολιτισμου, χρωματα, face, αγαπη, αγωγη, αγωνες, αισθητικη, αιτησεις, αλκινοος ιωαννιδης, αμθ, αρχιτεκτονικη, γεφυρα, γινεται, γινονται, γηπεδο, γρηγορης, δευτερα, δυνατοτητα, δομη, διδυμο, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, εισιτήρια, εκθεση, εργα, εξι, ενοικιαση, ζητα, ιωαννιδης, ιση, κυνηγι, κωνσταντινιδης, λειτουργια, μεχμετ, μηκος, μανο, οδος, ολυμπιακη, ορια, πεμπτη, πλωρη, πολιτεια, προσληψεις, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σκαφη, σπιτι, σπυρου, συλλογοι, τμημα, τρια, τριτη, υπαατ, φωνη, χατζιδακις, book, εφαρμογη, εμφαση, ενωση, υπουργειο, νοσοκομειο, περδικα, ταξιαρχης, θεματα, θεσεις, υγειας, χανος
Τυχαία Θέματα