Σε δύο ζώνες τα μέτρα για τις επόμενες 15 ημέρες - Ανακοινώσεις για μετακινήσεις, εστίαση και Πάσχα

Πλάνο για την εξιδείκευση των μέτρων που αφορά τόσο τις μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, όσο και το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση με μερικά από τα μέτρα να παρουσιάζονται αύριο το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Δύο ζώνες μέτρων αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης προκειμένου τα πράγματα να μην ξεφύγουν περαιτέρω τη Μεγάλη Εβδομάδα

και το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ζώνη μέτρων η οποία θα ξεκινήσει από το προσεχές κιόλας Σάββατο 24/4 και θα εφαρμοστεί μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαϊου, θα αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, το τραπέζι του Πάσχα (10 άτομα σε σπίτι, έως 12 σε πυλωτές) και τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Πιο συγκεκριμένα αύριο το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να προβεί σε εξιδίκευση των μέτρων με σκοπό να τηρηθούν οι μέχρι τώρα κανόνες και να μην υπάρξουν περαιτέρω παραβάσεις που θα εκτοξεύσουν περισσότερο τον αριθμό των κρουσμάτων.

Το πλάνο για την περίοδο του Πάσχα προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους παντού για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων.

Ο σχεδιασμός είναι έλεγχοι σε όσους μετακινηθούν εκτός του νομού της πρώτης κατοικίας θα γίνονται και εκ των υστέρων.

Παράλληλα θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης.

Η δεύτερη ζώνη μέτρων η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 3/5 έως και 15/5 θα αφορά το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού.

Οι ανακοινώσει αναμένεται να γίνουν τη Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη και θα αφορούν την λειτουργία της εστίασης, των μπαρ, και των καφετεριών καθώς και το ωράριο λειτουργίας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει γίνει γνωστό ότι η εστίαση θα ανοίξει με αποστάσεις και self test, ενώ οι δήμοι θα παραχωρήσουν στους επιχειρηματίες περαιτέρω χώρο προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των αποστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Ανακοινώσεις, Πάσχα,- anakoinoseis, pascha