Κορονοϊός: Ηλικιωμένοι και ανεμβολίαστοι το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων

Τι λένε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους πολίτες που μπαίνουν στις ΜΕΘ και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί με βάση την ηλικιακή τους ομάδα - 86 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/04) 86 νέους θανάτους ασθενών από επιπλοκές με τον κορονοϊό και με βάση τα στοιχεία το μεγαλύτερο ποσόστό από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικιωμένοι και ανεμβολίαστοι. Όπως έχει φανεί και τα

συνολικά στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΕΟΔΥ από την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Γίνεται αντιληπτό ότι από επιπλοκές λόγω του κορονοϊού πεθαίνει μεγάλο ποσοστό ασθενών που μπαίνει στις ΜΕΘ και είναι ηλικιωμένοι, αλλά δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί με βάση την ηλικιακή τους ομάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα συνολικά 9.713 θάνατοι λόγω του κορονοϊού και το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 831 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη (21/04) στο διάγγελμά του έκανε έκκληση για να εμβολιαστεί ο κόσμος, καθώς τα στοιχεία δείχουν ότι οι περισσότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και ότι άνθρωποι που μπορούν να εμβολιαστούν.

«Σχεδόν οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι νέοι και ανεμβολίαστοι», είχε τονίσει και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ηλικιωμένοι,koronoios, ilikiomenoi