Σασόλι: «Με σθένος ο Καραμανλής τάχθηκε υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας για το Ευρωκοινοβούλιο»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι εξήρε το ρόλο της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά πράγματα

Στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγο της ένταξής της, στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, για τα 40 χρόνια ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

«Πρέπει

να τονιστεί το σθένος με το οποίο η Ελλάδα και ο πρόεδρος Καραμανλής τάχθηκαν υπέρ της άμεσης καθολικής ψηφοφορίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και της διεύρυνσης των εξουσιών του. Ήδη το 1983, η χώρα είχε συνειδητοποιήσει πως η ομοφωνία στο Συμβούλιο δεν αποτελούσε εγγύηση αποτελεσματικότητας και ζητούσε ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νταβίντ Σασόλι.

«Οι έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αλήθειας και της αισθητικής έχουν διαμορφώσει με τη μακραίωνη πορεία τους τη σημερινή Ευρώπη, τον πολιτισμό μας και την ευρωπαϊκή συνείδηση».

«Ανατρέχοντας στα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας, επανεξετάζουμε επίσης την ιστορία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα ενός τέτοιου ταξιδιού στον χρόνο είναι να παρατηρήσουμε τον συνεχή μετασχηματισμό του, όσον αφορά την ταυτότητα, την αποστολή και τη φύση του. Με κάθε διεύρυνση, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάστηκε αναμφίβολα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της, να επανεφεύρει τον εαυτό της και να διανύσει μια περίοδο ενδοσκόπησης, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα