Johnson & Johnson: Αμφίβολο αν θα παραδώσει τις συμφωνημένες δόσεις στην ΕΕ

Αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να παραδώσει τις δόσεις που έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζει η Johnson & Johnson.

Τα προβλήματα που εντόπισαν οι άνθρωποι της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων διακόπτοντας τη λειτουργία ενός εργοστασίου που παράγει το εμβόλιο για τη J&J οδηγεί όπως φαίνεται σε καθυστερήσεις την εταιρεία.

Έτσι

εκπρόσωπος της ολλανδικής θυγατρικής της εταιρείας Janssen, δήλωσε στην ολλανδική τηλεόρασης ότι είναι αμφίβολο αν ο στόχος της να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτευχθεί.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα