Σάλος στη Γαλλία με το βίντεο που δείχνει σωματοφύλακα του Μακρόν να χτυπά διαδηλωτή (video)

Την απόλυση του σωματοφύλακά του ζήτησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά από βίντεο που τον δείχνει να χτυπά διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της πορείας της Πρωτομαγιάς.

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία μετά τη δημοσίευση βίντεο που δείχνει τον σωματοφύλακα του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να επιτίθεται σε διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της πορείας της εργατικής Πρωτομαγιάς.Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Μπενάλλα ο οποίος προσήχθη από αστυνομικούς και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματούχου του προεδρικού παλατιού, ο σωματοφύλακας του Μακρόν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για πλημμέλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα το πρωί. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα