Σάλος έχει ξεσπάσει για τον θάνατο της 29χρονης στην Κύπρο -Τι είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή

Το τραγικό τέλος που είχε η 29χρονη, Έλενα Φραντζή, άνοιξε τον ασκό του αιόλου για την απροκάλυπτη αδιαφορία που καταγγέλλεται ότι επέδειξαν ιθύνοντες στην παιδική σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που βίωνε από όταν ήταν 4 ετών από τον ιερέα ανάδοχό της, όπως αναφέρουν πληροφορίες

Ο θάνατος της 29χρονης και φοιτήτριας Κοινωνικής Εργασίας, Έλενας Φραντζή, έφερε στην επιφάνεια τον αγώνα ζωής που έδινε η νεαρή κοπέλα για να σταθεί στα πόδια της και να πληρώσουν οι ένοχοι της θυματοποίησής της.

Το 2011 φέρεται να εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Sigma με το ψευδώνυμο "Άννα", όπου εξομολογήθηκε όσα βίωνε στα χέρια των θετών γονιών της, καθώς και τον πόλεμο που δεχόταν από το περιβάλλον τους απ' όταν κατήγγειλε τα περιστατικά στην Αστυνομία.

Στην εκπομπή ανέφερε ότι από την ηλικία 2 ετών την ανέλαβε το Γραφείο Ευημεριάς. Στη συνέχεια κατέληξε σε μια πολύτεκνη οικογένεια όπου δεχόταν σωματική βία από την μητέρα της και ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά από όταν ήταν 4 ετών.

Οι θετοί της γονείς, ανέφερε η Φραντζή, έπαιζαν θέατρο μπροστά στους κοινωνικούς λειτουργούς που επισκέπτονταν το σπίτι. Στη συνέχεια, το παιδί βρέθηκε κλειδωμένο σε ντουλάπι και την πήρε υπό την επιμέλειά της η βιολογική της μητέρα. Στη συνέχεια, δόθηκε πάλι σε ανάδοχη οικογένεια, όπου πάλι ζούσε σε κλίμα "εκφοβισμού" όπως καταγγέλλει.

Η Έλενα Φραντζή ανέφερε, στη συνέχεια, ότι ως παιδί σκεφόταν ότι αφού δεν έδωσε κανεις σημασία στη σωματική κακοποίηση που δεχόταν, δεν θα έδιναν σημασία και για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε ζήσει.

Στο στούντιο παρεβρισκόταν και ένα πρόσωπο που συμπαραστεκόταν στην Έλενα Φραντζή, με το ψευδώνυμο «Γεωργία».

Η "Γεωργία" προέτρεψε την Έλενα να καταγγείλει την ανάδοχη της μητέρα και έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου ζευγαριού. Η ίδια κατήγγειλε την κακοποίηση της μικρής τότε Έλενας στο Γραφειό Ευημεριάς, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα.

Την εποχή που έγινε η εκπομπή το θύμα ανέφερε ότι τη συντηρούσε το Γραφείο Ευημερίας όσο ήταν φοιτήτρια. Για την κοινωνική λειτουργό που την είχε υπό την επίβλεψή της είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά υπήρχε ένας άτυπος "πόλεμος από πιο πάνω".

Η θεία της Ελένης, πήρε επίσης τηλέφωνο στην εκπομπή και κατήγγειλε ότι ήταν ένα "πεταμένο" παιδί, το οποίο το γραφείο ευημερίας το έδινε όπου να ναι χωρίς λογική.

«Όλη η ζωή μου ήταν χάλια. Βρίσκω το γραφείο ευημερίας υπεύθυνο για τα πάντα. Θέλω να τιμωρηθούν οι άνθρωποι αυτοί, θέλω οι λειτουργοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να φύγουν. Οι μισοί άνθρωποι του γραφείου ευημερίας δεν έχουν ψυχή. Όπως εμένα υπάρχουν πολλά παιδιά».

Η θυματοποίηση της Έλενας Φραντζή

Η 29χρονη αυτόχειρας φέρεται να είχε καταγγείλει όταν ήταν 10 ετών την κακοποίηση που βίωνε, σωματική και σεξουαλική, όταν βρισκόταν υπό την επίβλεψη ιερέα, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο φάκελος της, αναφέρουν πηγές,χάθηκε από την Αστυνομία.

Η Έλενα Φραντζή συνέχισε όμως τον αγώνα της και τελικά ο ιερέας καταδικάστηκε το 2013 σε δύο χρόνια φυλάκιση, και αποφυλακίστηκε το 2015 και επέστρεψε στα καθήκοντά του.

"Ανταλλαγή πυρών μεταξύ αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, για ευθύνες

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, παραδέχθηκε ότι ο εν λόγω ιερέας μετά την αποφυλάκιση του τοποθετήθηκε σε μοναστήρι και όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδείξαμε την αυστηρότητά μας» .

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν συναναστρέφεται με παιδιά παρά τη καταδίκη του για αδίκημα σεξουαλικής φύσεως, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι αυτό είναι αναπόφευκτο., αναφέρει χαρακτηριστικά το Reporter.com.cy.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, φέρεται να απεικονίζεται ο συγκεκριμένος ιερέας δίπλα στον Μητροπολίτη Ησαία, και ο πρώτος να μιλά για την καταδίκη του και στην επιστροφή του στα καθήκοντά του, σε έναν κατάμεστο ναό.

Τι υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος

Σύμφωνα με το Reporter.com.cy, o προκαθήμενος της εκκλησίας ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας ήταν αυτός που ζήτησε να μην καθαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιερέας παρά το γεγονός πως η γενικότερη θέση της Συνόδου ήταν να ακολουθήσει την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και να προχωρήσει σε καθαιρέσει του ιερέα.

«Είχε κάποιες απόψεις που μας είχε πείσει ότι δεν έπρεπε να καθαιρέσουμε τον ιερέα. Εγώ πιστεύω πως η εκκλησία δεν μπορεί να τον έχει λειτουργό. Πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε σφάλματα. Η Σύνοδος οφείλει να φρονηματιστεί και να μην φαίνεται τόσο φιλάνθρωποι σε ηθικά θέματα. Πρέπει να είναι πιο αυστηρή, δεν γίνεται να βγει καπνός χωρίς φωτιάς, δεν πρέπει να σκανδαλίζουμε το και και οι ιερείς πρέπει να κάθονται στο σκαμνί επιτέλους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τι απαντά ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας

Σε νέα του απάντηση ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «δεν πιστεύω στα αφτιά μου με αυτά που ακούω. Αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος ήταν δική μου θέση», διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Ησαΐα.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης είπε «να υπενθυμίσω κάποια πράγματα γιατί φαίνεται δεν τα θυμάται καλά» και ανέφερε ότι ο ίδιος τον είχε στείλει στην ιερά Σύνοδο και ότι «δεν είχε πειστεί με την αθωότητα του».

με πληροφορίες από: SigmaLive.com, Reporter.com.cy

Δείτε το video της εκπομπής, που ανέβασε ο Μαρίνος Κλεάνθους στο YouTube:

Keywords
Τυχαία Θέματα