Ρούλα Κορομηλά: «Κόντεψε να χάσει τη ζωή της, οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά» -Τι είναι η πολυμυοσίτιδα από την οποία πάσχει

Η Μπέττυ Μαγγίρα μίλησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Ρούλα Κορομηλά και τόνισε πως «η δουλειά της έδινε και ένα κίνητρο να συνεχίσει να ζει».

Την εμφάνιση της Ρούλας Κορομηλά στην Ελένη Μενεγάκη και τα όσα αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας της σχολίασε η Μπέττυ Μαγγίρα το πρωί της Δευτέρας.

«Αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος που ήξερε ότι η Ρούλα Κορομηλά

έχει ένα αυτοάνοσο, είναι ότι όντως η Ρούλα κόντεψε να χάσει τη ζωή της, οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, έκανε πολύ μεγάλες θεραπείες, πράγμα που της αλλίωσε και λίγο την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγώ την έζησα εκείνη την εποχή, στο «TV STARS παρουσιάστε», όπου δούλευε πίσω στο συμβουλευτικό κομμάτι. Ήταν η εποχή που δεν ήθελε να δείξει τον εαυτό της.

Περνούσε τον προσωπικό της Γολγοθά που ήταν η ασθένεια που έπρεπε να την πολεμήσει γιατί όντως κόντεψε να χάσει τη ζωή της και από την άλλη η δουλειά της έδινε ένα κίνητρο για να συνεχίσει να ζει, πολύ σημαντικό για τη Ρούλα, είπε χαρακτηριστικά η Μπέττυ Μαγγίρα.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η ίδια η Ρούλα Κορομηλά είχε μιλήσει για «ένα πολύ σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα, μια φλεγμονή του μυικού συστήματος που λέγεται πολυμυοσίτιδα».

Τι είναι η πολυμυοσίτιδα

Η πολυμυοσίτιδα είναι μια άγνωστης αιτιολογίας (ιδιοπαθής) φλεγμονώδης πάθηση των μυών, η οποία χαρακτηρίζεται από συμμετρική αδυναμία των κεντρικών (εγγύς) μυών, αύξηση των μυικών ενζύμων και χαρακτηριστικά ηλεκτρομυογραφικά και ιστολογικά ευρήματα στη βιοψία των μυών.

Οι ασθενείς παρουσιάζουν συνήθως ανώδυνη αδυναμία στις μεγάλες μυϊκές ομάδες των άνω άκρων, των μηρών, του λαιμού ή του κορμού. Η αδυναμία αυτή είναι συστηματική και επηρεάζει τους μύες αμφοτερόπλευρα. Οι μικρότεροι περιφερικοί μύες των χεριών, των καρπών, των ποδιών και των αστραγάλων συνήθως δεν επηρεάζονται. Οι ασθενείς μπορεί να δυσκολεύονται να σηκωθούν από μία καρέκλα, να ανέβουν σκάλες ή να κάνουν εργασίες πάνω από το ύψος της κεφαλής, όπως για παράδειγμα να φτάσουν ένα ψηλό ράφι. Η ισχύς της λαβής δεν επηρεάζεται. Σπανιότερα μπορεί να υπάρχει ήπια μυαλγία. Η αδυναμία συνήθως παρουσιάζεται σε ένα διάστημα εβδομάδων ή μηνών.

Ο λαιμός και το άνω μέρος του οισοφάγου περιλαμβάνουν μύες όμοιους με αυτούς που ελέγχουν τις εκούσιες κινήσεις. Ως αποτέλεσμα της αδυναμίας σε αυτούς τους μύες, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν δυσκολία στην κατάποση. Μπορεί επίσης να εισέλθει τροφή στους πνεύμονες και να προκληθεί πνευμονία.

#ΡΟΥΛΑ_ΚΟΡΟΜΗΛΑ #ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ_ΝΟΣΗΜΑ #ΠΡΟΒΛΗΜΑ_ΥΓΕΙΑΣ #ΜΠΕΤΤΥ_ΜΑΓΓΙΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα