Ρόδος: Συνελήφθη και ο μάγειρας μετά τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου για κατασκοπεία

Συνελήφθη στη Ροδόπη ο 52χρονος μάγειρας, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, λίγη ώρα μετά την σύλληψη του 35 γραμματέα του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο.

Ο μάγειρας του πλοίου κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από τον 35χρονο Σ. Μ. για να φωτογραφίζει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και να προωθεί τις φωτογραφίες στο τουρκικό προξενείο.

Ο 52χρονος γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1968 στην Κομοτηνή. Εζησε

και μεγάλωσε στο μειονοτικό χωριό Εβρίνος, στον ορεινό όγκο των Σαπών Ροδόπης. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική και εργάστηκε σε πλοία. Από τον Μάιο εργάζεται ως μάγειρας σε πλοία της SAOS, τα οποία εκτελούν δρομολόγια Ρόδος-Καστελλόριζο, ενώ φέρεται να στρατολογήθηκε από το τουρκικό προξενείο της Ρόδου τους τελευταίους μήνες.

Η πρώτη φορά που οι ελληνικές διωκτικές αρχές ασχολήθηκαν μαζί του ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεπτόταν στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου το Καστελλόριζο.

Ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας (TRT) στη Θράκη, Αχμέτ Νετζάτ, εκδήλωσε ενδιαφέρον να καλύψει την επίσκεψη στο Καστελλόριζο.

Ο Νετζάτ βρίσκεται στην τουρκική σφαίρα επιρροής, για αυτό και προκάλεσε ενδιαφέρον στις ελληνικές αρχές η επιθυμία του να συναντηθεί με μάγειρα πλοίου, μόλις πάτησε το πόδι στο νησί της Ρόδου. Η επίμαχη συνάντηση «έβαλε στο κάδρο» τον 52χρονο μάγειρα, οι κινήσεις του οποίου παρακολουθούνταν έκτοτε στενά.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα σύλληψης ο ο 35χονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, κατηγορούμενος για την υπόθεση κατασκοπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα