ΣΕΤΕ: Σε δύο χρόνια «διακοπές» η τουριστική ανάκαμψη, επαναφορά από το 2023

Στην έρευνα της MRB όπου πήραν μέρος τα 143 μέλη του ΣΕΤΕ, το 55% εκτίμησε πως θα υπάρχει αύξηση συγκριτικά με το 2020 και μάλιστα μεγαλύτερη από το 50% του συνολικού τζίρου που έγινε το 2019, για το νέο έτος.

Στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε Πέμπτη, 17/12 το απόγευμα, ο ΣΕΤΕ (Συνδέσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και η Marketing Greece με θέμα, «Destination Greece -

Communication in challeging times» παρουσιάστηκε η έρευνα της MRB που θέλει τον τουρισμό να έρχεται σε πλήρη ανάκαμψη μετά το 2023.

Σχετικά απαισιόδοξα εμφανίζονται τα μέλη του ΣΕΤΕ με τις εκτιμήσεις για τους ρυθμούς στην ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς. Συγκεκριμένα το 60% τον ερωτηθέντων πιστεύει πως η αγορά θα αργήσει να ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με αναμενόμενη χρονιά το 2023. Υπάρχει βέβαια και ένα 32%, αρκετά πιο αισιόδοξο που βλέπει να συμβαίνει από το 2022.

Τα ευρύματα της έρευνας αποδίδονται περισσότερο στο φόβο παρά στην πραγματική επίγνωση της κατάστασης, σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Μαύρο, πρόεδρο της MRB. Επίσης, πρότεινε την έναρξη περαιτέρω μελέτης με την βοήθεια ειδικών προκειμένουν να ορθοποδήσει ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα.

Τέλος, με ποσοστό 89% οι συμμετέχοντες της έρευνας, κρίνουν άκρως σημαντική τη συμβολή της Marketing Greece στη δημιουργία περιεχομένου, ώστε να αυξηθεί η προβολή της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΕΤΕ, 2023,sete, 2023