Ρόδος: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους μετανάστες (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών έπειτα από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου.

Το ναυάγιο συνέβη 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου και από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη θαλάσσια περιοχή, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αν και σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν 80, τελικά ο αριθμός δεν είναι εξακριβωμένος. Έτσι,

οι αγνοούμενοι δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, δύο από τους οποίους περισυνέλλεξε και μετέφερε Super Puma στην Κάρπαθο ενώ οι άλλοι 27 διασώθηκαν από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, οι οποίοι στη συνέχεια παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα Καρδάμαινα της Κω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο τα δύο από τα 29 άτομα φορούσαν σωσίβιο.

Πλακιωτάκης: «Η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο»

Για το συμβάν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

»Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας. Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6000 άτομα. Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο».

{https://www.youtube.com/watch?v=V7EKN1BbLb8}

#ΡΟΔΟΣ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ_ΔΙΑΣΩΣΗΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΝΑΥΑΓΙΟ #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα