Ρόδος: 12χρονη έπεσε θύμα αγνώστου στο διαδίκτυο - Την έβαλε να χαρακωθεί

Σοκάρει η υπόθεση στην Ρόδο, με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε σε ακραίες πράξεις από άγνωστο στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία των γονέων του κοριτσιού στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝ.ΚΑ, Γιώργο Ευγενικό, ο άγνωστος χρήστης ήρθε σε επαφή με το κορίτσι μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής chat discord και έπεισε το κορίτσι να του στείλει γυμνές

φωτογραφίες, να χαρακώσει τα χέρια της 19 φορές με ξυράφι, αλλά και να πάρει υπνωτικά χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τη δημοκρατική.

Το θύμα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ προς το παρόν αρνείται να μιλήσει για οτιδήποτε έχει σχέση με τον άγνωστο βασανιστή της.

Μετά από διαφορές που είχε παρατηρήσει στην συμπεριφορά της κόρης της, η μητέρα του θύματος αποφάσισε να δει τι συμβαίνει και έντρομη ανακάλυψε τις σοκαριστικές συνομιλίες.

Ο δράστης εκβίαζε το παιδί ήδη για ένα χρόνο, με τα στοιχεία του να είναι κρυφά και την επικοινωνία τους να γίνεται στα αγγλικά.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Δωδεκανήσου Γιώργο Ευγενικό ο οποίος συνοδευόμενος από τους γονείς και τον γενικό γραμματέα του ΙΝ.ΚΑ κ. Μανώλη Ζερβό, επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χαρούλα Γιασιράνη την οποία και ενημέρωσαν λεπτομερώς.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, όπου και ανέλαβε το παιδί ψυχολόγος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κ.Ευγενικού «Ο ρόλος του ΙΝ.ΚΑ. είναι καθαρά συμβουλευτικός γι’ αυτό και αμέσως, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Τέλος, επισήμανε πως μέσα στην εβδομάδα, οι γονείς του κοριτσιού, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο του ΙΝ.ΚΑ. κ. Λουκά Λαουδίκο, πρόκειται να επισκεφθούν τον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα