Ριφιφί στο Ψυχικό: «Έγραφα σήριαλ και αποθήκευα τα κείμενα στη θυρίδα» - H απολογία του κατηγορούμενου στον ανακριτή

Ο προφυλακισμένος για το ριφιρί και τη διάρρηξη τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό, Βασίλης Γκουρούσης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση και επικαλέστηκε... σενάριο για σήριαλ της ΕΡΤ.

«Τις θυρίδες τις μισθώνω πολλά χρόνια. Συνήθιζα να αποθηκεύω μέσα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (κείμενα θεατρικών έργων) καθώς και συμβόλαια

της παραπάνω δραστηριότητας μου.

Γράφω σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί να τους γράψω 40- 45 επεισόδια από τον Ιούλιο του 2020. Τα κείμενα τα αποθηκεύω στην θυρίδα και είναι αυτά που υπήρχαν στην χάρτινη συσκευασία συστημένου δέματος που βρέθηκε στην θυρίδα.

Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω τα κείμενα και ούτω καθεξής.

Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε, είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού. Στις 22 Οκτωβρίου του 2020, ξαναπήγα στην τράπεζα αν και είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και γιατί είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι.

Ο κατηγορούμενος, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τις πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου που εντοπίστηκαν στο κομμωτήριο στο Χαλάνδρι, τόνισε ότι τις είχε φτιάξει και «τις κολλάγαμε στο πάρκινγκ του κομμωτηρίου για να προσδιορίζω ποια είναι η θέση του αυτοκινήτου μου και να μην παρκάρουν τρίτοι».

«Είμαι αθώος και κατηγορούμαι άδικα. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν την οικογένειά μου και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ποτέ δεν μπήκα σε καμιά θυρίδα, ούτε είμαι αυτός που πήρε το παραμικρό. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι το DNA μου, δεν το άφησα εγώ εντός της θυρίδας αλλά μεταφέρθηκε άθελά της από την ιδιοκτήτρια. Ο ανακριτής, με μεγάλη προσοχή θα αντιμετωπίσει όλα τα θέματα για να βρεθεί η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του. Όταν αθωωθώ, θέλω να δω αν θα ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί που βγαίνουν και λοιδορούν αδιάκριτα» είπε στο Mega και την εκπομπή “Live News” ο 58χρονος.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, Τέτα Καμπουρέλη, σε καταθέσεις της στις αρχές, υποστήριξε πως το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της, όμως σε άλλη κατάθεσή της άλλαξε τα λεγόμενά της, επισημαίνοντας: «Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Η ίδια χαρακτήρισε «νευρικό» τον χαρακτήρα του συζύγου της, ωστόσο, λόγο για «άνθρωπο της οικογένειας, ο οποίος λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».

Επιπλέον, όπως φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της η κα Καμπουρέλη, ο σύζυγος της «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορονοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει την διαδικασία, ενώ ήλεγχε και τα e-mail».

Η ίδια φαίνεται ότι γνώριζε για την ύπαρξη θυρίδας του συζύγου και του γιου της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και για την ύπαρξη μιας ακόμα στην οποία φυλάσσονταν τα κοσμήματα της.

Τέλος, φέρεται να έχει καταθέσει πως τρεις από τις τέσσερις ενοικιάστριες των θυρίδων δεν τις γνωρίζει καθόλου. Σε ό,τι αφορά στην τέταρτη κατέθεσε πως πριν από περίπου μια τετραετία ήταν πελάτισσά της στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, αφού όπως ανέφερε «δε κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Πού στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ.

Στον στενό επαγγελματικό και φιλικό κύκλο της οικογένειας του 58χρονου κατηγορουμένου κινούνται οι έρευνες των Αρχών, που αναζητούν πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην κλοπή με λεία 8.000.000 ευρώ.

Τέσσερα «πρόσωπα-κλειδιά» έχουν μπει στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο των ερευνών και έχουν καταθέσει ενώπιον των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανάμεσά τους και γνωστός κοσμηματοπώλης της Αθήνας.

Οι αρχές ψάχνουν τα κλεμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας, και θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου για να φανούν οι κινήσεις του 58χρονου το επίμαχο διάστημα των διαρρήξεων.

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου έχουν ζητήσει από τον ανακριτή να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας-γενετιστής που θα εξετάσει το «ενοχοποιητικό» ίχνος από πούδρα δέρματος που βρέθηκε μέσα στην παραβιασμένη θυρίδα.

Ο 58χρονος φέρεται να κρίθηκε ύποπτος, καθώς η θυρίδα του βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία από αυτές που έχουν παραβιαστεί, ενώ τα σημεία των κλειδαριών σχεδόν εφάπτονται. Η θέση της θυρίδας που κατείχε θα μπορούσε να δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να βρίσκεται για ώρα μπροστά στο μπλοκ αυτών που είχαν παραβιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να μην κινεί υποψίες.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι του προφυλακισμένου 58χρονου στον ανακριτή , για να οριστεί δικαστικός πραγματογνώμονας- γενετιστής ο οποίος εκτιμούν ότι θα μπορέσει επιστημονικά να επιβεβαιώσει τη θέση τους ότι το DNA του κατηγορουμένου έχει μεταφερθεί από διαφορετικό πρόσωπο μέσα στην παραβιασμένη θυρίδα.

Τέλος, συνεχίζεται η αναζήτηση ύπαρξης κρυψώνας με κλοπιμαία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ίχνος από τα εξαφανισμένα αντικείμενα αξίας σε ανταλλακτήρια και κλεπταποδόχους. Οι λίστες με τα κλοπιμαία έχουν σταλεί και στην Interpol, για να εξεταστεί αν έχουν με κάποιον τρόπο «περάσει» τα σύνορα μέσα από δίκτυο κλεπταποδόχων του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα