Σακελλαροπούλου και Μπαχ εγκαινίασαν τον εντυπωσιακό νέο φωτισμό στο Καλλιμάρμαρο (video)

21:26 29/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας (29.03.2021) τα εγκαίνια του ανανεωμένου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου.

Ο ουρανός της Αθήνα

έγινε ακόμα πιο λαμπερός, χάρη στον ανανεωμένο φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου. Τη λιτή τελετή των εγκαινίων την έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ οποίος χρησιμοποίησε στα ελληνικά τα λόγια του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν: «Ο ολυμπισμός να φέρει το φως».

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη,  ο υφυπουργός αθλητισμού ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης και φυσικά ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ο οποίος είναι και οικοδεσπότης αυτής της τελετής και του νέου φωτισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πλέον, εξήντα νέες συστοιχίες, με τρεις χιλιάδες εξακόσια σώματα led, φωτίζουν το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για πρώτη φορά, ο φωτισμός αυτού του εμβληματικού χώρου προσαρμόζεται. Aπό ψυχρός γίνεται θερμός, όσο «βαθαίνει» το σκοτάδι. Στα άμεσα σχέδια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ο φωτισμός του στίβου και της πλατείας του Καλλιμάρμαρου.

Λίγη ώρα πριν την τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Τόμας Μπαχ βρέθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας. Ο Κώστας Μπακογιάννης του έδωσε το χρυσό μεταλλείο της πόλης και τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τον ολυμπισμό.

Να αναφέρουμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο Τρίτη στις 11.00 τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

To άρθρο Σακελλαροπούλου και Μπαχ εγκαινίασαν τον εντυπωσιακό νέο φωτισμό στο Καλλιμάρμαρο (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα