Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Σκοπιανό: Ο Τσίπρας ενημερώνει Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση τονίζει ότι το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία ενώ η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ).

Οι εξελίξεις

έρχονται μετά και την συνάντηση των Τσίπρα - Ζάεφ, μετά την προ μηνών συνάντησή τους στο Νταβός, η οποία είχε προωθήσει τις συζητήσεις, και ενώ έχουν μεσολαβήσει μήνες διαπραγματεύσεων και διεργασιών μεταξύ των δύο χωρών. Έως έναν βαθμό η χθεσινή συνάντηση αποτύπωνε και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, Αθήνα και Σκόπια εκπέμπουν θετικό κλίμα και διάθεση, μιλούν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα -και η οποία θα επαναβεβαιωθεί στη σημερινή συνάντηση-, ωστόσο, δεδομένης της απόστασης που απομένει, όπως έκανε και χθες γνωστό πρωθυπουργός δεν θεωρείται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί και επόμενος γύρος ώστε να διανυθεί η απαιτούμενη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα