Τι είπε ο Τσίπρας στον Ζάεφ για το ονοματολογικό

"Πρώτα δημοψήφισμα και δύο τρίτα στη Βουλή για συνταγματική αναθεώρηση και μετά εγώ κυρώνω τη συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή "Παιχνίδα Εξουσίας" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, για

τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Σόφια.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Σκοπιανό ομόλογό του μια "Λύση ριζική, που θα αντέξει στο χρόνο. Σύνθετη ονομασία. Μία, για όλες τις χρήσεις και παντού", σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στο Ζόραν Ζάεφ ότι "Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ή να επιτρέψω ένταξη στο ΝΑΤΟ σε μια χώρα που έχει συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι έβαλε ψηλά τον πήχη, αλλά και ότι παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει πίσω η σκοπιανή πλευρά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης Ζάεφ με την αντιπολίτευση, ενώ τονίζεται ότι ένα βασικό ζήτημα είναι και η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος Ιβάνοφ. "Αύριο θα ξέρουμε" αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι στη Αθήνα.

Τονίζεται τέλος, ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Βερολίνου ασκούνται πιέσεις προς την αντιπολίτευση και στις δύο χώρες για πιο εποικοδομητική στάση. Σημάδι αυτών των πιέσεων ήταν και οι δηλώσεις Μητσοτάκη στη Σόφια, όπως επισημαίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα