Ραγδαίες εξελίξεις: Με εντολή Ερντογάν ανοιχτή όλο το 24ωρο η Αγια Σοφιά για προσευχή μουσουλμάνων

Νέα εξέλιξη στη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, αφού με εντολή Ερντογάν η οποία έγινε γνωστή πριν λίγο, θα επιτρέπεται προσευχή όλο το 24ωρο.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση που έκανε στο twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, αποκαλύπτει την εντολή Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά. Στην ανάρτηση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο πρόεδρός μας έδωσε εντολή να είναι ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο για προσευχή, αρχής γενομένης από σήμερα. Το τζαμί

Αγία Σοφιά θα είναι πάντα ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρό μας».

Η νέα απόφαση Ερντογάν έρχεται παρά την παγκόσμια κατακραυγή για τη μετατροπή της σε τζαμί αλλά και την στήριξη που έχουν εκφράσει στη χώρα μας τόσο η ΗΠΑ όσο και η ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα προηγήθηκε τουρκική πρόκληση από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με ανακοίνωση προς την Ελλάδα όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας».

Στη νέα τουρκική πρόκληση, άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ το οποίο έκανε λόγο για παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού. Όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Διαβάστε ακόμη:

Αποκάλυψη Κικίλια: Δε θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κορονοϊός - Δεύτερο κύμα: Ρεκόρ σε κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Οι 10 χώρες στην Ευρώπη με κρατούμενους για τρομοκρατία - Πόσοι είναι οι τζιχαντιστές

Σύλληψη 63χρονου για απόπειρα αρπαγής 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Η επιχείρηση που ετοιμάζει η Ελένη Μενεγάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα