Πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική (βίντεο)

Οριοθετήθηκαν νωρίτερα οι φωτιές στο Μάζι Βοιωτίας και το Νεοχώρι Πρέβεζας, ενώ υπό μερικό ελέγχο βρίκεται και η πυρκαγιά στην Ερεσό της Λέσβου. Νέο πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο της νότιας Εύβοιας.

Το απόγευμα της Πέμπτης φωτιές καίνε σε Έβρο, Σάμο, Λέσβο, Πρέβεζα Κεφαλλονιά και πλέον και στην Εύβοια, ενώ σ ε όλες τις περιπτώσεις η Πυροσβεστική επιχειρεί τόσο με επίγειες όσο και με εναέριες δυνάμεις.

Πιο απειλητικά δείχνουν τα μέτωπα σε Σάμο - με τη φωτιά να αναζωπυρώνεται στον Μαραθόκαμπο - και στον Έβρο, όπου έχουν ενισχυθεί πλέον οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

4⃣9⃣ δασικές #πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.
▶️▶️https://t.co/c4u8tTJbM3 pic.twitter.com/NfHAaVG9aa

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 14, 2022

Φωτιά στον Έβρο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή Αρίστηνο του Έβρου, όπου για την ώρα δεν κινδυνέυον κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάηκαν ένα ποιμνιοστάσιο κι ένα αγροτικό μηχάνημα, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν προληπτικά τα παιδικά χωριά SOS, αλλά και ένα ξενοδοχείο σκύλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτήν τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Προηγουμένως επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων μετέφερε μέλη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Συνδρομή παρέχουν και ο Ελληνικός Στρατός, όπως και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε γενική #επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Π.Υ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 14, 2022

Πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά

Φωτιά καίει και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος στην #πυρκαγιά στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα Δαυγάτα #Κεφαλονιά επιχειρούν 27 #πυροσβέστες με 8 οχήματα και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 14, 2022

Νέα πυρκαγιά στην Κάρυστο

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην Κάρυστο της νότιας Εύβοιας σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με την πυρκαγιά να αποτεφρώνει δάσος στον Πλατανιστό.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 14, 2022 Ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 CL215 και ένα ERICKSON.

Αναζωπυρώσεις στη Σάμο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που παραμένουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη δυτική Σάμο. Οι παρεμβάσεις από αέρος αλλά και οι προσπάθειες σε δύσβατα σημεία από επίγεια συνεργεία δασοπυρόσβεσης είχαν σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί περιμετρικά η πυρκαγιά και να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι άνεμοι όμως που πνέουν προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σημείωσε ότι «από τις 10 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ απέκλεισε πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στο μεταξύ επέστρεψαν στα σπίτια τους κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνας και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ πάντα σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

{https://www.youtube.com/watch?v=7t1Iug-6aHc}

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΥΒΟΙΑ #ΕΒΡΟΣ #ΣΑΜΟΣ #ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα