«Πυρά» Νίκου Φίλη στον Στέφανο Κασσελάκη: «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες»

Έντονες εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σχολίασε χαρακτηριστικά στο ACTION 24 πως «δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες».

Αντιθέτως, υποστήριξε πως «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα "φυτεύονται" από το Instagram

και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Πρέπει να δούμε τις θέσεις. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία, από τα κινήματα, από τις συλλογικές διαδικασίες, θα έχουν σχέση με τα πολιτικά κόμμα, όχι σχέση υποταγής αλλά σχέση κριτική με τα πολιτικά κόμματα».

«Είναι μία πρόταση, η οποία προσπαθεί να εκπροσωπήσει την ανάγκη για νέο πολιτικό αίμα. Έχουμε ανάγκη στο πολιτικό σύστημα από νέα πρόσωπα. Αρκεί αυτό; Χρειάζεται να δούμε τι λένε τα πολιτικά πρόσωπα. Πρέπει να δούμε τις θέσεις», συμπλήρωσε.

«Δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες»

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το Instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα "φυτεύονται" από τα Ιnstagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχει πολιτική παρουσία, ήταν υποστηρικτής του Μητσοτάκη»

«Είναι φυτευτός ο Κασσελάκης;» ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Νίκος Φίλης απάντησε: «Είναι ένα πρόσωπο που δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες, την ελληνική πολιτική ζωή». «Έχει πολιτική παρουσία, ήταν υποστηρικτής του Μητσοτάκη», σχολίασε ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε παλαιότερο άρθρο του Σ.Κασσελάκη. «Με πρόεδρο τον Κασσελάκη δεν βλέπω τι ανάγκες της κοινωνίας θα ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι είναι ερώτηση επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας», πρ΄όσθεσε ο Νίκος Φίλης.

«Ο κ.Κασσελάκης δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Είναι το μοντέλο του Μεσσία που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Και από το οποίο προκύπτει ο Τραμπ, με αυτό το μοντέλο βγήκε ο Τραμπ. Τα λέει πολύ ωραία, σήμερα, ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή. Συμφωνώ απολύτως μαζί του», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε στο άρθρο του διευθυντή της Καθημερινής.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, στην εφημερίδα Καθημερινή σημειώνει πως «καιρός ήταν να έχουμε και εμείς έναν πολύ νέο "Instagram υποψήφιο" να ζητάει την ψήφο μας. Συμβαίνει παντού και είναι σημάδι της εποχής μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν, σε όποιον ξέρει να τα χειρίζεται ή έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους ειδικούς, τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες. Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη με την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Άλλοι, με βαριά ονόματα και μακρά ανάμειξη στην πολιτική, πασχίζουν να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τα καταφέρνουν. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να γίνει θέμα συζήτησης στα ελληνικά καφενεία και σαλόνια. Είναι θετικό, υγιές αυτό; Είναι, για ένα κλειστό πολιτικό σύστημα και μια κοινωνία που διψάει για εναλλακτικές επιλογές».

Ακόμα, τονίζει ο διευθυντής της Καθημερινής πως «εχει όμως και κινδύνους αυτή η νέα εποχή της πολιτικής του Instagram. Στα λάθος χέρια, τη λάθος στιγμή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ή και στην εξουσία "Ελληνες Τραμπ" ή κάθε λογής υπερεπικοινωνιακά "φρούτα". Οι ψηφοφόροι συχνά βιάζονται για εύκολες λύσεις. Είναι συχνά έτοιμοι να πιστέψουν ότι άνθρωποι που δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν έχουν περάσει από την κρησάρα της συμμετοχής στον δημόσιο βίο μπορεί να είναι ο "Μεσσίας" που αναζητούν. Υπήρξε ένα τέτοιο ρεύμα, για λίγο, με την εμφάνιση του μακαρίτη Βγενόπουλου στα δημόσια πράγματα. Το ένστικτό μας λέει ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται να εμφανιστεί σύντομα ένας υποψήφιος νέας κοπής από την άκρα Δεξιά. Το κλίμα είναι ώριμο, εντός και εκτός Ελλάδος. Προς το παρόν, θα παρακολουθήσουμε το «φαινόμενο Κασσελάκη». Θα έχει ενδιαφέρον τι θα γράφει το βιογραφικό του σε δέκα χρόνια. Ότι είναι ακόμη ενεργός στην πολιτική ή ότι για δύο ημέρες ήταν No 1 σε αναφορές στο ελληνικό Twitter», καταλήγει.

#ΝΙΚΟΣ_ΦΙΛΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΗΓΕΣΙΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα