Ψηλά στην κυβερνητική «ατζέντα» η θωράκιση των συνόρων τονίζουν Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος

Σε περιοδεία στη Θράκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε περιοδεία στη Κομοτηνή, όπου και παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνητης για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζοντας πως, «στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται» να κάνει «βήμα πίσω»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επέκταση του φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών

συνόρων στον Έβρο και χειροκροτούμενος από το ακροατήριο σημείωσε:

«Ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δυστυχώς η Ευρώπη -άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός- δεν τον χρηματοδοτεί, δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Απροσπέλαστα τα σύνορα στον Έβρο. Η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε και υπογράμμισε τη σημασία του φράκτη στον Έβρο, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

«Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία των πολιτών»

Ειδικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε ότι με βάση αυτήν την προτεραιότητα, η κυβέρνηση κινείται σε δύο άξονες: Την ασφάλεια των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα. Και πρόσθεσε ότι τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα επισημαίνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.

Φράκτης στον Έβρο

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ολοκλήρωση του Σχεδίου «Ακρίτας» με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, υπενθυμίζοντας ότι χθες υπεγράφη η πρόσκληση για την κατασκευή ακόμη 35 χλμ του φράχτη από την περιοχή Ψαθάδες έως την Κωρνοφωλιά, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα αναλάβουν υπηρεσία 250 ακόμη συνοριοφύλακες και θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 150 ακόμη θέσεων στις περιοχές Ροδόπης και Καβάλας.

«Είναι η πολλοστή επίσκεψη μου στη Θράκη, κυρίως λόγω του φράχτη στον Έβρο. Αυτή τη φορά είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή να μετέχω στο κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, που κάνει έναν δημιουργικό απολογισμό έργου και 3,5 χρόνια μέσα σε τεράστιες δυσκολίες ταυτόχρονα καταθέτει ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής».

Δύο είναι οι προτεραιότητές μας. Η ασφάλεια των συνόρων και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

#ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΘΡΑΚΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα