ΗΠΑ: Τα απόρρητα έγγραφα τείνουν να αμαυρώσουν το πρόσωπο του Μπάιντεν

Η καθυστέρηση στην ενημέρωση του κοινού για τα «απόρρητα» έγγραφα μπορεί να στοιχειώσει τον Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη αν αληθεύει ότι διατηρούσε απόρρητα έγγραφα σε ένα γκαράζ απάντησε μάλλον επιπόλαια ότι το γκαράζ ήταν κλειδωμένο.

«Γιατί αργεί να απαντήσει;»

Η πρώτη παρτίδα ανακαλύφθηκε μια εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Δεν βοηθάει τα πράγματα το γεγονός ότι η δεύτερη δέσμη εγγράφων, που φέρεται να ανακαλύφθηκε από βοηθούς

για πρώτη φορά την Τετάρτη, βρισκόταν στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.

Στα δύο χρόνια που είναι πρόεδρος, ο κ. Μπάιντεν έχει καταγράψει 60 ταξίδια πίσω στη γενέτειρά του, σύμφωνα με τον πρώην ανταποκριτή του CBS News και ανεπίσημο γκουρού των προεδρικών στατιστικών Mark Knoller.

Κλειδωμένο ή όχι, ποιος άλλος είχε πρόσβαση στο γκαράζ;

Χωρίς αμφιβολία, οι υποστηρικτές και οι δικηγόροι του κ. Μπάιντεν θα υποστηρίξουν ότι υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά την δική του αντίστοιχη περίπτωση, και του τρόπου με τον οποίο ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι βοηθοί του χειρίστηκαν το θέμα.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τραμπ κράτησε εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα, δεν τα παρέδωσε όλα όταν του ζητήθηκε και αντιμετώπισε ένταλμα έρευνας του FBI όταν οι αρχές έχασαν την υπομονή τους με τους δικηγόρους του.

Αντίθετα, οι δικηγόροι του κ. Μπάιντεν λένε ότι η υπόθεσή του αφορά μικρό αριθμό εγγράφων, η διατήρηση των οποίων έγινε κατά λάθος, και ότι συνεργάστηκαν σε κάθε στάδιο.

Και με τον πληθωρισμό να πέφτει και τα ποσοστά αποδοχής του να ανακάμπτουν, οι ανακαλύψεις του εγγράφου θα κόψουν τα «στερά» του κ. Μπάιντεν καθώς ετοιμάζεται να κάνει εκστρατεία για επανεκλογή το 2024.

Μια σχετική ανακοίνωση αναμενόταν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η τρομερή εβδομάδα για τον Μπάιντεν μπορεί να κάνει την ομάδα του να το επανεκτιμήσει αυτό.

#ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΗΠΑ #ΕΓΓΡΑΦΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα