Ψάχνουν για παραλείψεις τον Διοικητή της ΜΕΘ Covid του ΓΝ Αγρινίου, αυξημένη η θνητότητα

«Αδειάζει» τον διοικητή του της ΜΕΘ Covid Αγρινίου η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας για το αυξημένο ποσοστό θνητότητας.

Έρευνα για το αυξημένο ποσοστό θνητότητας που παρατηρείται στους ασθενείς που μπαίνουν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποιούν οι υγειονομικές αρχές έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, «αδειάζει» τον διοικητή

της ΜΕΘ Covid του ΓΝ Αγρινίου, τον οποίο εγκαλεί λέγοντας πως του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το θέμα, τις οποίες και δεν έδωσε.

Συγκεκριμένα η ΥΠΕ αναφέρει πως ο διοικητής Ανδρέας Τσώλης ρωτήθηκε:

Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας; Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου; Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο διοικητής δεν είχε απαντήσει ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση της ΥΠΕ αναφέρει κλείνοντας πως «Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα