Πρώτη καμπάνα για αισχροκέρδεια: 50000 ευρώ σε εταιρεία για αντισηπτικά

Γεγονός είναι το πρώτο πρόστιμο για αισχροκέρδεια σε εταιρεία για αντισηπτικά, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό και της αυξημένης ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό. Το ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 26/3 το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός κ. Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000€ σε εταιρία εμπορίας

αντισηπτικών.

{https://twitter.com/MinDevGR/status/1243251711164194828?s=20}

«Όπου εντοπίζουν οι καταναλωτές αισχροκέρδεια να κάνουν καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος, είχε ήδη προαναγγείλει την επιβολή εντός της ημέρας των πρώτων προστίμων σε εταιρείες που κερδοσκοπούν και για μια από αυτές τις περιπτώσεις επιχειρήσεων, όπως ανέφερε, έχει ενημερωθεί ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για την επάρκεια στην αγορά, κυρίως στα αντισηπτικά, είπε πως κάθε μέρα γίνεται τροφοδοσία στην αγορά αλλά δεν επαρκούν γι αυτό και ισχύει το μέτρο των δύο συσκευασιών ανά πελάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα