Πρόσφυγες - Μετανάστες και Δημόσια Υγεία : Σύσκεψη Κικίλια - Μηταράκη

Σύσκεψη των επικεφαλής των Υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης στη 1.30 μ.μ. στην οδό Αριστοτέλους, μετά τον εντοπισμό πάνω από 150 θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.

Στο Υπουργείο Υγείας θα συναντηθούν στις 13:30 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Τη Σύσκεψη συγκάλεσε ο κ. Κικίλιας και θα έχει αντικείμενο το συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Μετά τη χθεσινή

σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όπου καθορίστηκαν οι κινήσεις για την φροντίδα όσων έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Κικίλιας συγκάλεσε τη σημερινή σύσκεψη με τον κ. Μηταράκη προκειμένου να ενημερωθεί η "Αριστοτέλους" για τη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας και να λάβει πληροφορίες σημαντικές για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Παράλληλα, όμως, θα συζητηθούν συνολικά οι συντονισμένες δράσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια φιλοξενούμενων και προσωπικού σε όλες τις δομές με πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, με στόχο τη διαρκή ετοιμότητα Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων των περιοχών αυτών.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα