Κορονοϊός: Πόσο εύκολη είναι η παραγωγή του σωτήριου remdesivir παγκοσμίως

Πόσο εύκολη θα είναι η παραγωγή του remdesivir παγκοσμίως αν τελικά οι επιστήμονες φτάσουν στο συμπέρασμα ότι είναι αυτό το φάρμακο το οποίο θα σώσει την ανθρωπότητα από τον κορονοϊό; Ο Γιώργος Κόκοτος Καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας ΕΚΠΑ και Συντονιστής στο Κέντρο Αριστείας Σχεδιασμού και Ανακάλυψης Φαρμάκων ΕΚΠΑ εξηγεί στο παρακάτω κείμενο κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Με την προσμονή για τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών σχετικά με

την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του remdesivir ως ευρέος- φάσματος αντι-ιικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα θα στεφθούν από επιτυχία, καινούργια ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις.

Πόσο έτοιμη είναι η εταιρεία Gilead για να παράγει τις απαιτούμενες ποσότητες του φαρμάκου και πόσο γρήγορα μπορεί να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση; Εάν οι κλινικές μελέτες αποδειχθούν επιτυχείς και δοθεί η έγκριση κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές, θα απαιτηθούν μεγάλες ποσότητες του νέου φαρμάκου και αυτές οι ποσότητες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα διαθέσιμες. Διαβάστε περισσότερα στο news4health

Keywords
Τυχαία Θέματα