«Προκλητική» φωτογραφία τουρκικού μέσου απεικονίζει ελληνικά νησιά του Αιγαίου με «κόκκινο»

Άρθρο στο οποίο θίγεται και πάλι το θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει «κόκκινα» ελληνικά νησιά.

Το εν λόγο δημοσίευμα μπορεί να μιλάει για ένα φλέγον θέμα για την Τουρκία και την Σουηδία, παρ όλα αυτά το συνοδεύει φωτογραφία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με έναν χάρτη όπου ελληνικά νησιά του Αιγαίου (Κως, Κάλυμνος, Ψέριμος, Νίσυρος και Σύμη), απεικονίζονται με κόκκινο.. χρώμα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρεται στο ότι ο Ερντογάν απέρριψε τα αιτήματα των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ, να ενταχθεί η Σουηδία στην βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Σουηδία, η οποία ήλπιζε να ενταχθεί στη συμμαχία κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, απέτυχε και πάλι να πάρει το πράσινο φως από την Άγκυρα.

Η Άγκυρα απαίτησε από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι να τερματίσουν την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις και έθεσε βέτο ιδίως στην ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία.

Ενώ η γειτόνισσά της, Φινλανδία, έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ με την έγκριση της Τουρκίας τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, η τελευταία ελπίδα της Σουηδίας είναι να πάρει το «πράσινο φως» μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα στην Λιθουανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι σημειώθηκε μια μικρή πρόοδος στη συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, αλλά από την άλλη πλευρά ο Σουηδός εκπρόσωπος, Όσκαρ Στέντσρομ, δήλωσε ότι «είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την ένταξη».

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΛΛΑΔΑ #ΝΗΣΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα