Προκαλεί ο Τραμπ: Αποκάλεσε «βλάκες» τους κυβερνήτες γιατί δεν επιβάλλονται στους διαδηλωτές (pics - vid)

Έκρυθμη η κατάσταση στις ΗΠΑ. Αναταραχές έξω από το Λευκό Οίκο. Οι δρόμοι μπορεί να έχουν γεμίσει από διαδηλωτές ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Σήμερα ζήτησε πιο σκληρά μέτρα για τους διαδηλωτές της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ ενώ αποκάλεσε «βλάκες» τους κυβερνήτες καθώς

όπως κρίνει δεν μπορούν να «επιβληθούν» στους πολίτες που διαδηλώνουν.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε στους κυβερνήτες των Πολιτειών πως θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ. «Πρέπει να επιβάλλεσαι, εάν δεν επιβάλλεται, χάνετε τον χρόνο σας φέρεται να είπε σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Να απαγορευθεί η υπερβολική βία και το κεφαλοκλείδωμα ζητά ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Σε άλλο μήκος κύματος ...ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ζήτησε σήμερα να απαγορευτεί σε εθνικό επίπεδο η χρήση της υπερβολικής βίας και της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στη Μινεάπολη, την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν αρκεί να λέμε ‘Είμαι θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος’ είπε ο Κουόμο κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Πολιτεία του. «Οι διαδηλωτές επισημαίνουν κάτι. Αλλά πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτό μια θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», τόνισε.

Διαδηλώσεις ωστόσο γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλον τον κόσμο για τον θάνατο του George Floyd. Άνθρωποι στη Γαλλία και την Αφρική ενώνουν τη φωνή τους κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Eικόνες μέσα από το twitter για τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ:

{https://twitter.com/TeamBrandy617/status/1267517202879729672?s=20}

{https://twitter.com/abdolaaaliii/status/1267517202871332870?s=20}

{https://twitter.com/KaylaEpstein/status/1267517200652435456?s=20}\

Το νέο μήνυμα Τραμπ στους ... αναρχικούς 

Πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε μάλιστα με νέο tweet στο οποίο γράφει λακωνικά: Αναρχικοί σας παρακουλουθούμε το οποίο και τον συνόδεψε με ένα βίντεο από τις διαδηλώσεις.https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1267515702652678144?s=20

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1267515702652678144?s=20}

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, nytimes.com

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει το βίντεο με τον Φλόιντ να λέει 16 φορές «I can't breathe» μέσα σε 5' (vid)Δολοφονία Φλόιντ: Αυξάνονται οι νεκροί στις ΗΠΑ - Συνεχίζεται το χάος σε πολλές πόλεις (vid)

 

Keywords
Τυχαία Θέματα