Πρώην στελέχη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη

Ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι, στην επιτροπή έρευνας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη τα δύο από τα τρία μέλη της επιτροπής είχαν διατελέσει στελέχη σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος την περίοδο 2010-2015 έχει διατελέσει Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ενώ, το τρίτο μέλος, ο Βασίλης Προφυλλίδης έχει διατελέσει συνεργάτης του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, του ΟΣΕ, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Γαλλικών Σιδηροδρόμων.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα στο ελληνικό σιδηρόδρομο είναι διαχρονικά, τι θα γίνει αν η επιτροπή διαπιστώσει στα αίτια προβλήματα παρελθόντων χρόνων (που υπάρχουν); Έτσι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο τα δύο από τα τρία μέλη της «ανεξάρτητης» αρχής να βρεθούν ελεγχόμενοι για παραλήψεις και αστοχίες.

Με ανάρτηση του, ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς καυτηριάζεις τις επιλογές Γεραπετρίτη : «Ο κ. Ζηλιασκόπουλος μέλος της επιτροπής Γεραπετρίτη. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 έως το 2015. Θα ελέγξει ο ΙΔΙΟΣ τις ευθύνες του. Κοροϊδία και προσβολή.»

{https://www.facebook.com/nikospappas66/posts/pfbid02BSa3BKckRrHuFbQEAWDynyfcyGbmTuT6ticLjWTnkAu37aYnCVZZCUXrseSoisFvl}

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή».

«Η ανακοίνωση των εκλεγτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή.

Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα.

Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες».

Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές».

Αντιδράσεις απο αντιπολίτευση

Τις επιλογές Γεραπετρίτη για τη συγκρότηση της επιτροπής , επικρίνει και το ΜέΡΑ 25: «Η πρώτη πράξη του κ. Γεραπετρίτη με το που πρωτοκάθησε στην ένοχη καρέκλα που μόλις είχε αδειάσει ο κ. Καραμανλής, ήταν να αναγγείλει μια εν κρυπτώ αποφασισμένη «ειδική επιτροπή ειδικών» για να ερευνήσει τα αίτια της εν εξελίξει τραγωδίας στα Τέμπη. Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την επιτροπή του κ. Γεραπετρίτη ως μη νομιμοποιημένη από τη Βουλή, χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση, και την αναγνωρίζει ως απλώς ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ της Μητσοτάκης Α.Ε. για να κουκουλώσει την ενοχή της στη σειρά επιλογών που οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα. Προειδοποιητικό δείγμα γραφής της κυβερνητικής μεθόδευσης, είναι ο διορισμός του κ. Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει θητεύσει ως αξιωματούχος τεχνοκράτης στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

«Η επιτροπή "εμπειρογνωμόνων", που έστησε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να "τεκμηριώσει" το προαποφασισμένο πόρισμα, περιορίζοντάς το σε ένα «ανθρώπινο λάθος» και βγάζοντας λάδι την εγκληματική πολιτική της ιδιωτικοποίησης, του ξεχαρβαλώματος των σιδηροδρόμων και της κερδοφορίας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και επισημαίνει καταλήγοντας:
«Αυτό είναι ακόμη περισσότερο εμφανές από τη στιγμή που σε αυτή την επιτροπή μετέχουν πρόσωπα που εφάρμοσαν από θέσεις ευθύνης αυτήν την πολιτική. Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο λαός θα μάθει την αλήθεια για αυτό το έγκλημα».

#ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΤΕΜΠΗ #ΣΤΕΛΕΧΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα